L'atur a la Comunitat baixa un 2% al juny amb 8.732 aturats menys

Nomdedéu: "Des del final de la tercera onada la Comunitat ha consolidat la tendència de reducció de l'atur"


La desocupació registrada a la Comunitat Valenciana este mes de juny ha baixat en 8.732 persones, el que suposa un 2,01% menys que al mes de maig, i la xifra de desocupats se situa en 426.533 persones.

Segons les dades del Ministeri d'Ocupació i Seguretat Socials, en termes interanuals l'atur va baixar a la Comunitat Valenciana en 30.263 persones, un descens del 6,63% respecte a juny de 2020.

A Espanya, el nombre d'aturats inscrits en recerca de feina va tornar a marcar un descens històric al juny, al disminuir en 166.911 persones, mentre que la Seguretat Social va guanyar 233.056 afiliats mitjans i supera els 19,5 milions.Nomdedéu: "Des del final de la tercera onada la Comunitat ha consolidat la tendència de reducció de l'atur"

 

El secretari Autonòmic d'Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat avui les xifres d'atur registrat del mes de juny fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia Social i de les que s'extreu que el nombre de persones inscrites a l'atur ha disminuït 8.732 persones (-2,01%) en la nostra Comunitat.

Nomdedéu ha destacat que, des de la fi de la tercera onada al febrer, la Comunitat Valenciana ha consolidat progressivament una tendència clara de reducció de l'atur, especialment durant els últims mesos de maig i juny. "De fet, ha detallat, la reducció acumulada en termes anuals és d'un -6,63% superior a la mitjana de l'Estat (-6,43%) i la tercera amb un major increment en l'afiliació".

La Comunitat és a més la sisena autonomia amb una major reducció en termes absoluts.

"Vam començar a veure la llum a la fi del túnel, ha declarat el director de Laboratori" que, malgrat les bones dades, ha reclamat "prudència", ja que l'impacte acumulat de la pandèmia sobre l'atur registrat és encara d'un + 17%. "És hora d'anar fent passos sobre segur, i des de la Generalitat i des de Labora tractarem de contribuir al fet que això siga possible", ha afirmat.

Pel que fa als sectors econòmics, la millora de la situació ha arribat a tots a excepció de l'agricultura i ha destacat especialment la creació d'ocupació en el sector serveis (7.596 persones) que va reactivant-per la campanya d'estiu i per l'alçament de les restriccions derivades de la pandèmia.

Territorialment, la millora que s'ha produït este mes de juny s'ha concentrat sobretot a les comarques de Castelló (-3,32%) i Alacant (-3,14%), mentre que les xifres a València han estat més modestes ( -0,76%).

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Quin calçat han d'utilitzar els xiquets a l'estiu perquè no afecten la seua salut?" "Alfafar sol·licita les competències per a l'execució del Pla Convivint"