L'atur a la Comunitat Valenciana suma 398 persones i queda fora de les baixades de 14 comunitats

Només Canàries, Cantàbria i Ceuta són les altres comunitats on l'atur tampoc ha baixat en este últim mes tot i la millora general

Encara més o menys estable, en termes de xifres globals, però La Comunitat Valenciana, segons les dades oficials d'este últim mes, ha sumat 389 persones inscrites a l'atur. Una subtil tendència a l'alça, 1 va incrementar del 0,09, que contrasta amb les baixades en 14 comunitats de l'Estat Espanyol que marquen esta lleugera tendència a la recuperació.

Així, este descens en la desocupació, fa que l'atur registrat baixe en estes catorze comunitats autònomes, les caigudes més significatives corresponen a Galícia (9941), Catalunya (8.715) i País Basc (3039).

A l'altre extrem de la llista, l'atur augmenta en Canàries (1.873 persones), i es manté "pràcticament estable" a Comunitat Valenciana (389 persones) i Cantàbria (34 persones inscrites més).

Sectors que han creat ocupació

Pel que fa als sectors que en termes estatals han permés la reducció de persones aturades en este últim mes, la construcció i el sector serveis són els que més s'han recuperat.

Així encara que l'atur baixa en tots els sectors econòmics, és especialment en el sector serveis on més    s'acusen les dades, una tendència recurrent en els últims mesos.

De fet, respecte a març, presenta les següents variacions: en Serveis descendeix en 32.192 persones (-1,16%), a Indústria baixa en 5.127 (-1,64%), en Construcció baixa en 3.947 (-1,30% ) i en Agricultura descendeix en 2.622 persones (-1,35%).

Amb tot, el nombre de persones aturades registrades a les oficines del Servei Públic d'Ocupació Estatal (SEPE), a l'acabar el mes d'abril, ha baixat en 39.012 persones en relació amb el mes anterior. En valors relatius, el descens de l'atur ha estat d'un -0,99%. És el segon mes consecutiu en què baixa el nombre de persones aturades.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Necessites ajuda amb la teua declaració de la Renda?" "La reacció de Toni Cantó a la dimissió d'Iglesias: 'Tanca en eixir'"