L'avinguda del Port de València es convertirà en «un gran passeig cap a la mar»

Sandra Gómez ha afirmat que l'Ajuntament està treballant per a que «la ciutat posterior a la COVID-19 estiga millor preparada i siga més humana»
Imatge de l'Avinguda del Port de València | Wikipedia

 

L'avinguda del Port de València es convertirà en «un gran passeig cap a la mar». D'esta manera ho ha anunciat este dimarts la vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez: «L'avinguda del Port de València no serà una avinguda preferent per al vehicle privat, sinó que es convertirà en un gran passeig cap a la mar».

 

Segons ha informat l'Ajuntament en un comunicat, Gómez ha destacat que «per fi València comptarà amb un gran passeig cap a les nostres platges, sense destruir cap barri». Una actuació de recuperació d'espai públic que se suma a les de la plaça de l'Ajuntament, l'avinguda de Pérez Galdós, l'avinguda de Giorgeta i la plaça de Sant Agustí i que s'emmarca en un Pla de Conversió en zona de vianants que s'està treballant.

 

Gómez ha explicat que, «des d'Urbanisme, recuperarem espai públic de l'avinguda del Port, una avinguda que actualment compta amb 4 carrils de trànsit privat i un carril bus». D’esta manera, ha manifestat, «volem recuperar una part important d'eixe espai ampliant voreres, per a que puguen disfrutar d'eixe passeig els nostres veïns i veïnes». 

 

«Amb esta nova actuació avancem en esta línia de recuperació d'espai públic», ha assegurat Gómez, qui ha afirmat que «caminem cap a una ciutat més amable i verda i això implica recuperar el nostre espai públic i, si abans de la COVID-19 recuperar espai públic era important, ara és imprescindible en la ciutat que ve».

 

«Estes intervencions s'estendran a més zones de la ciutat»

«Volem estendre estes intervencions a més zones de la ciutat i estem treballant en un Pla d'Ampliació d'espai públic de la ciutat, per a que gran part dels carrers de València puguen ser disfrutats amb garanties de seguretat per la ciutadania», ha avançat Gómez. «Ja ho anunciem per a Pérez Galdós, Giorgeta i la plaça Sant Agustí, i el següent pas el volem donar en l'avinguda del Port, per a que no siga només una gran avinguda cap al port, sinó un gran passeig cap a la mar», ha afegit.

 

Cal recordar que en el cas de Pérez Galdós i de Giorgeta, s'eliminarà un carril de circulació per sentit per a ampliar les voreres, que passaran de dos metres a una amplitud d'uns quatre metres. A demés, el carril bus tindrà un ample de 4,20 metres i serà compartit amb un carril bici unidireccional en cada sentit. I en el cas de Sant Agustí, s'eliminarà la dàrsena central, actualment en desús, per a guanyar un gran espai per als vianants i convertir-la en una vertadera plaça.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!