Baixen els índexs de presència de coronavirus en les aigües residuals de València

Els barris amb més incidència són Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla
Els barris amb més incidència són Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla | Ajuntament de València

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, ha informat dels últims resultats de l'anàlisi de les aigües residuals de la ciutat de València com a mesura d'anticipació del coronavirus. Uns resultats que segons Valìa «validen la capacitat d'esta ferramenta, ja que coincidixen amb l'augment o descens dels PCR confirmats per la Conselleria de Sanitat». La regidora ha explicat a demés que els barris prioritaris ara són Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla, que este últim es manté respecte als últims dies.

«D'esta manera tornem a validar la capacitat d'anticipació d'esta ferramenta com la millor mesura de prevenció del coronavirus», ha explicat Valía. En este sentit, la regidora ha puntualitzat que «el repunt que teníem nosaltres la setmana passada coincidix amb els repunts de PCR confirmats per la Conselleria de Sanitat» i que per tant «ara que nosaltres tenim uns índexs més baixos, deduïm que això també es replicarà en els PCR».

Pel que fa als barris amb major incidència de restes i que per tant són prioritaris per al consistori valencià, són: Torrefiel, Orriols, Benicalap i Mestalla. Sobre este últim, que també era un sector a tindre en compte la setmana passada, «el mantenim perquè encara té uns nivells comparativament alts dins de la ciutat». Encara que Valía ha remarcat que «els sectors que ara tenim com a prioritaris estan molt per baix dels de la setmana passada, hem de posar en relleu l'eficàcia de les mesures preventives que és la raó de ser d'esta ferramenta».

«El missatge tant als valencians com als i les turistes que volen vindre a visitar-nos és de tranquil·litat, està controlat, tenim una ferramenta d'un gran potencial i utilitat», ha conclòs Valía.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Gandia reobri les discoteques i bars d'oci a partir d'este dissabte" "Perd la vida Buddy, el primer gos infectat per coronavirus"