Barceló assegura que el 8% del professorat ha rebutjat vacunar-se en la primera tanda

Encara no hi ha informació sobre quines són les raons del rebuig

Vacunació de docents
Vacunació de docents | Europa Press

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha assegurat que hi ha un grup «reduït» del professorat, el 8%, que ha rebutjat vacunar-se contra el coronavirus en la primera tanda, si bé encara no hi ha informació sobre quines són les raons.

També ha assenyalat que estes persones que no han volgut vacunar-se, si canvien d'opinió, podria demanar la vacunació en els dos dies que queden pendents o hauran de ser vacunats en els grups d'edat que els corresponga.

Preguntada per l'opinió d'alguns sindicats d'educació que estan a favor que la vacunació siga obligatòria, la consellera ha recordat que actualment no hi ha cap norma que obligue a ningú a vacunar-se. «Per tant no podem obligar, sinó analitzar i veure quines són les causes o motius, sempre legítims, per a no vacunar-se», ha dit.

Quant a si considera que a l'estiu el 70% de la població podrà estar vacunada, Barceló ha subratllat que, encara que caldrà fer una reprogramació, el Ministeri de Sanitat té la informació suficient per a poder afirmar que es conseguirà eixe percentatge en juny o juliol. «El territori valencià té capacitat, però està a resultes del número de vacunes que arriben», ha apuntat.

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari