El BBVA anuncia un ERO que pot afectar «a la totalitat de la plantilla»

Des de CCOO lamenten la decisió del banc i asseguren que treballaran per aconseguir un acord «el menys traumàtic possible»

El BBVA ha posat en marxa este dimarts el procés per aplicar un nou Expedient de Regulació d'Ocupació (ERO), que afectarà «a la totalitat de la plantilla», segons han confirmat fonts sindicals a l'ACN. Tot i que encara es desconeix la magnitud de l'expedient –ni l'entitat ni els mateixos sindicats han donat dades-, la retallada afectarà tant els serveis centrals com la xarxa d'oficines.

La primera reunió entre el BBVA i els representants sindicals se celebrarà el pròxim divendres 16 d'abril a Madrid, on està previst que es constituïsca la mesa negociadora. Des de CCOO –el sindicat majoritari a l'entitat- lamenten la decisió del banc i asseguren que treballaran per aconseguir un acord «el menys traumàtic possible».

La mesura arriba el mateix dia que CaixaBank ha començat les reunions amb els sindicats per negociar un ERO després de la fusió amb Bankia, i uns mesos després que el Banco Santander arribés a un acord per acomiadar més de 3.500 empleats a tot l'Estat. Dins el mateix sector, el Sabadell també va signar un acord a principis de desembre amb els seus treballadors, en este cas, per acomiadar 1.800 empleats.

 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Li han de parar els peus: Ana Rosa es passa de frenada amb Rocío Carrasco" "Johnson & Johnson paralitza la distribució de la vacuna Janssen a Europa"