El BOE publica el canvi de nom de Vilanova de Castelló a Castelló

El BOE publica i oficialitza el canvi del topònim de la localitat valenciana coneguda fins ara com Villanueva de Castellón
Vilanova de Castelló | Google

El Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) ha publicat este divendres el canvi de nom del municipi Vilanova de Castelló, en la comarca de la Ribera (València), i l'ha modificat a la forma en valencià 'Castelló'. 

Tal com ha avançat el diari 'Mediterráneo', esta modificació, que ja va aprovar el Ple del Consell i compta amb l'aval de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua, va generar que l'Ajuntament de Castelló anunciarà un recurs administratiu.

En juny d'este any, un informe de la Secció d'Onomàstica de l'ent normatiu del valencià, va afirmar que el topònim 'Castelló' és la manera tradicional per què es coneix la població en tota la comarca i per tots els veïns.

El municipi de Castelló situat en València ha canviat diferents voltes de nom en les últimes dècades. També ha sigut Castelló de la Ribera i Vilanova de Castelló. Esta modificació ha generat polèmica en la ciutat de Castelló.

El BOE assenyala que les referències a l'antic nom s'entendran fetes, a partir de la publicació d'este decret en el BOE, a la nova denominació, i que contra este decret cal presentar recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Suprem de Justícia de la Comunitat Valenciana i de reposició davant el Consell.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Descomptes per a viatjar pel territori valencià a partir del 20 d'octubre" "La UV puja posicions com a millor universitat en un rànquing internacional"