El brot de coronavirus de Borriana s'originà amb la tornada d'un temporer de Lleida, segons l'alcaldessa

Maria Josep Safont assegura que el brot familiar «està controlat»
El brot s'originà amb la tornada d'un temporer de Lleida | Europa Press

L'alcaldessa de Borriana, en la Plana Baixa (Castelló), Maria Josep Safont, ha confirmat este dimarts que el brot de coronavirus detectat en el municipi, amb quatre contagis relacionats amb una mateixa família, es va originar després de tornar un treballador agrari de Lleida i ha destacat que Salut Pública ha fet ja totes les proves a les persones de l'entorn dels positius.

Salut Pública ha informat de la situació i ha traçat el mapa de contactes familiar per a localitzar, si n'hi haguera, més positius. A demés, la Policia Local col·labora en el seguiment per a que es complisca el confinament dels afectats pel brot familiar.

Encara que el brot familiar «està controlat», Maria Josep Safont ha reconegut que «clar que preocupa», per això ha apel·lat a la responsabilitat ciutadana. «Les persones han d'evitar aglomeracions, respectar les distàncies de seguretat i complir les normes sanitàries d'ús de mascaretes, i en la neteja i desinfecció de mans», ha afegit.

7 positius en Borriana en els últims 4 dies

Paral·lelament, el municipi ha registrat casos positius de coronavirus aïllats en els últims dies, encara que sense relació amb este brot familiar. Segons l'última actualització per municipis a dada 13 de juliol, se n'han detectat set en els últims quatre dies, pel que tres no estarien relacionats amb el brot.

En este sentit, Safont ha destacat que els centres de salut del municipi «treballen tots els dies en la busca activa per a la detecció de casos, fent proves davant la mínima sospita de possibles contagis i amb seguiments constants». Per això, ha volgut agrair «l'esforç diari i la tenaç faena que estan fent els professionals dels servicis sanitaris d'Atenció Primària de Borriana en la lluita contra la pandèmia».

Una crida a la «tranquil·litat», la «sensatesa» i la «responsabilitat»

L'alcaldessa de Borriana ha volgut traslladar a la població un missatge de «tranquil·litat» i una crida a la «sensatesa i a la responsabilitat» dels veïns i ha indicat que «estos casos, tal com han informat des de Salut Pública, estan controlats, ja que s'han produït en una mateixa família. S'han fet ja totes les proves a les persones de l'entorn dels positius i la situació i la traçabilitat estan controlades».

Maria Josep Safont ha demanat «prudència» en els hàbits, ús de mascareta i distància social, i també ha instat a «ser rigorosos amb la informació» i evitar «comentaris que provinguen de fonts desconegudes» per a no col·laborar a «crear situacions d'intranquil·litat».

En esta línia, ha destacat que si fora necessari adoptar qualsevol mesura tant Sanitat com l'Ajuntament informaran de les accions que, de moment, no es contemplen, «ja que la situació està baix seguiment de la Conselleria de Sanitat», ha conclòs.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: 30 municipis valencians sumen casos de coronavirus en els últims 4 dies" "Les pròximes estrenes que es projectaran en el cine d'estiu de Burjassot"