Més de 200 camioners seguixen atrapats en l'A-23 i altres 175 en Segorbe pel temporal 'Filomena'

150 persones de la demarcació de carreteres es troben treballant per la intensitat del temporal
Col·lapse en les carreteres valencianes per la borrasca | Pixabay

Un total de 207 camions continuen bloquejats en l'autovia A-23 i la carretera N-232, les dos en la província de Castelló, mentres que ja no queda cap en l'autovia A-3 en la província de València a conseqüència del pas de la borrasca Filomena per la Comunitat Valenciana, segons dades facilitades per la Delegació del Govern.

Dels 175 camions atrapats, 175 es troben en l'autovia A-23 en el polígon industrial l'Esperança de Segorbe, 30 en el polígon la Olivera d'Altura en la mateixa autovia i els altres dos en la carretera N-232 en el terme de Morella.


A les 07.00 hores d'este diumenge, el Subsector de Trànsit de València, després de requerir informació al Subsector de Conca sobre estat de les seues carreteres i capacitat de col·lapse, informa que es poden iniciar els combois en direcció Madrid.

Dos camions assistits

Els dos camions atrapats en la carretera N-232 en el terme municipal de Morella estan atesos i disposen de líquids i una estació de servei en la mateixa població de Morella.

En l'autovia A-23, els camions atrapats en Segorbe i Altura disposen de queviures i líquids i han sigut atesos en diferents ocasions per Creu Roja i Guàrdia Civil durant la nit. A demés, existix obert un restaurant i disposen de condícies i sanitaris públics. El percentatge d'ocupació de l'espai disponible per a l'estacionament de vehicles pesants en estes zones és del 80%.

La Delegació posa l'accent principalment a evitar desplaçaments temeraris, perquè des de primera hora d'este matí s'estan tallant carreteres a Alacant i Castelló per a evitar l'arribada massiva de turistes.

En Alacant, s'ha tancat la CV-800, en el punt quilomètric 18, en Xixona i 35 (Ibi), perquè està començant a nevar i es pretén evitar el col·lapse de la via per afluència de vehicles cap al port de la Carrasqueta. També s'ha sol·licitat el tall de l'eixida 453 de l'A-7, sentit CV-800, mentres que la Policia Nacional continua vigilant els accessos a Alcoi, ciutat confinada des del passat 7 de gener.

150 persones es troben treballant en les carreteres valencianes

Unes 100 patrulles de la Guàrdia Civil amb 230 agents han estat operatives durant les últimes 24 hores -33 en l'última nit- per a atendre la ciutadania dels municipis del territori valencià afectats pel temporal Filomena, fonamentalment en les comarques de Castelló.

Entre operaris, vigilants, personal d'informació, de coordinació i els comandaments hi ha unes 150 persones de la demarcació de carreteres treballant en el territori valencià per la intensitat del temporal i per a deixar expedites les carreteres.

En Alacant, s'estan duent a terme tractaments preventius per a evitar la formació de plaques de gel. En Castelló, els principals problemes es donen en l'N-232 a l'entorn de Morella, i en l'A-23 en la pujada a Barraques. En esta zona estan treballant tant màquines d'empenyiment com equips preventius.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Dos municipis de Castelló aïllats per la borrasca 'Filomena'" "Suprimixen l'horari de tancament de bars de carretera en el territori valencià"