Joaquín Esteve, el capellà de Castelló que es va adelantar al coronavirus

L'eclesiàstic va adoptar mesures d'higiene en el mes de febrer
El sacerdot va adoptar mesures higi√®niques durant els √ļltims dies de febrer | Playground

Durant els √ļltims dies del mes de febrer, la parr√≤quia de Santa Joaquina de Castell√≥ va publicar unes recomanacions higi√®niques per als seus assistents. En eixe moment, nom√©s s'havia detectat un cas de COVID-19 en tota la prov√≠ncia.

Segons informa el peri√≤dic 'Mediterr√°neo', el capell√† Joaqu√≠n Esteve, que a dem√©s √©s sanitari, va decidir adoptar una s√®rie de mesures com no donar-se la m√† durant la pau o combregar amb la m√†. Estes recomanacions, en aquell moment, van ser etiquetades d'excessives per la instituci√≥ eclesi√†stica. 

 INVITACI√ď: Ja vos podeu unir al grup oficial de Facebook del Val√®ncia Diari a on comentem entre tots les not√≠cies de tots els valencians! Vos informareu, podreu comentar l'actualitat i tamb√© vos entretindreu.  FEU CLIC AC√ć, VOS ENCANTAR√Ä!

¬ęTenia clar que no era una simple grip, per molt que alguns digueren el contrari. Intu√Įa que el coronavirus era una cosa seriosa, encara que tampoc pensava que seria tan catastr√≤fic¬Ľ, reconeix el rector. A dem√©s, afirma que ja est√† buscant la forma de desinfectar la parr√≤quia abans de qu√® torne a obrir les portes. I √≤bviament, mantindr√† totes les recomanacions que ja va implantar en el mes de febrer.

Ja pensa en les noves mesures

¬ęRes tornar√† a ser com abans f√†cilment. Hem d'estudiar com podrem funcionar, com seran a partir d'ara els batejos, les comunions o soterraments, perqu√® caldr√† mantindre les dist√†ncies igual que en restaurants o en altres llocs p√ļblics¬Ľ, explica Esteve.

Durant l'estat d'alarma, el capell√† reconeix que ha fet tots els soterraments que han sigut necessaris i que continua fent missa en solitari per a demanar per tots els afectats per la COVID-19. ¬ęEs fa molt dur, per√≤ haurem de buscar noves maneres d'evangelitzar i crear comunitat. Les misses dominicals no tornaran a estar tan plenes com abans, com a m√≠nim, durant els dos pr√≤xims anys¬Ľ, afirma Esteve.

Dirigix una residència de sacerdots

Les normes de seguretat que va adoptar Joaqu√≠n en la seua parr√≤quia les va fixar tamb√© en la Casa Sacerdotal Fam√≠lia de Natzaret que dirigix en Castell√≥, una resid√®ncia en la que conviuen nou sacerdots d'avan√ßada edat. Amb estes mesures, s'han pogut evitar els contagis en estes instal¬∑lacions, a on els seus residents formen part de la poblaci√≥ de risc. 

📸 L'actualitat valenciana en im√†tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far√†? Seguix-nos en Instagram!

"La data per a l'eixida de la gent major a passejar i per a visitar les resid√®ncies" "Rib√≥ qualifica d'¬ęintolerable¬Ľ l'incident entre un cotxe i un bus de l'EMT"