Càrcer demana el confinament del municipi després de detectar-se un brot de Covid-19

El brot suma ja una vintena de casos i un centenar de persones en quarantena
El brot de Càrcer ja suma una vintena de casos | Europa press

L'Ajuntament de Càrcer, en la comarca de la Ribera (València), demana el confinament total del municipi després de detectar-se un brot de coronavirus amb 20 positius, un centenar de confinats i totes les seues instal·lacions municipals clausurades, segons ha informat l'alcalde de la localitat, Josep Botella.

L'edil municipal ha assegurat a 'Las Provincias' que la principal causa de l'augment de contagis és degut a la irresponsabilitat de la gent. «Molts haurien d'estar en les seues cases i van per ahí. Són un perill públic», ha manifestat. A demés, Josep Botella afegix: «Hem de ser radicals. Cal prioritzar la salut pública davant d'un altre dret». Per això assegura que és millor «estar quinze dies tancats en casa, que tres mesos d'esta manera».

D'altra banda, Josep Botella ha reclamat un protocol per a saber com actuar davant d'esta situació tan greu, ja que, assegura, podria fer més per a protegir la salut dels seus veïns. Botella ha demanat el llistat de persones que donen positiu per a que la Policia Local puga controlar que els infectats complixen amb la quarantena. «Parlen de la protecció de dades, però els agents de la Policia són igual de professionals i tenen l'obligació de guardar el secret professional», insisteix.

Més de 200 veïns se sotmeten a les proves PCR

Botella ha destacat que els veïns que han donat positiu i les seues famílies estan confinades en les seues cases i que els seus contactes més directes s'estan fent les proves PCR en el centre de salut. 

El treball del centre de salut de Càrcer s'ha acumulat en les últimes hores, ja que moltes persones s'han congregat en els voltants de l'ambulatori de la població per a fer-se les proves PCR. Entre el dimecres i el dijous, s'han fet uns 230 tests.

El nerviosisme circula pels carrers buits de la població. Més d'un centenar de persones esperen confinats els resultats que confirmaran o descartaran la malaltia en el municipi valencià. Mentrestant, l'Ajuntament ha decretat el tancament de tots els edificis públics i es desinfectaran tots els parcs i llocs de reunió.

En concret, estaran tancats edificis públics municipals, dependències de l'Ajuntament, centres i zones deportives i se suspendran totes les activitats programades en el carrer. A demés, l'atenció a l'Ajuntament de Càrcer es farà exclusivament per via telefònica o telemàtica.

Ara com ara, hi ha més de dos mil casos actius de coronavirus en el territori valencià. A pesar d'això, cal destacar que els ingressos hospitalaris representen menys del 10% dels que hi va haver durant el pic màxim de la pandèmia, però els contagis continuen multiplicant-se dia a dia.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Ribó sobre les restriccions: «S'hauria d'haver fet abans i no estaríem a on estem»" "Un socorrista de 20 anys de Calp en l'UCI i quatre companys aïllats"