Els centres de salut valencians obriran de vesprada este estiu

Este canvi fa anys que no s'aplica
Els centres de salut ampliaran el seu horari d'estiu per primera volta en molt de temps | Pixabay

Els centres de salut valencians ampliaran el seu horari d'atenció este estiu, segons arreplega una instrucció de la Direcció General d'Assistència Sanitària remesa a alguns departaments de salut de València. En este sentit, els ambulatoris estarien oberts fins a les huit de la vesprada per primera volta des de fa molt de temps.

Segons informa 'Levante-EMV', l'horari dels centres d'Atenció Primària durant els mesos de juliol, agost i setembre serà de huit del matí a huit de la vesprada. Un fet que feia molt que no passava, ja que, normalment, en estiu se sol retallar l'horari d'atenció al matí, per falta de personal per a cobrir les vacacions del personal.

Esta instrucció també apunta a l'obligatorietat de què, en els centres de salut, hi haja de guàrdia, com a mínim, un metge de Família, un infermer i un zelador. En el cas dels centres més grans, es podria afegir un altre metge i un altre infermer fins a les cinc de la vesprada.

Pla de Desescalada d'Atenció Primària

A pesar d'això, la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública encara no s'ha pronunciat al respecte: no ha aclarit si este horari només s'establirà en alguns departaments de salut de València o en tot el territori valencià, ni si es deu a l'adaptació a la 'nova normalitat', en la que la Conselleria hauria de controlar molt més de prop tots els casos de coronavirus.

Esta mesura és complementària al reforç de personal que s'ha produït durant la pandèmia en tot el territori valencià i podria formar part del Pla de Desescalada d'Atenció Primària que la Conselleria de Sanitat ha de presentar.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Els canvis en la mobilitat dels valencians en la fase 3" "La inevitable data que marquen en el calendari per a tornar-nos a confinar"