ÚLTIMA HORA

😷 CORONAVIRUS: 177 nous positius i 1 mort en les últimes 24 hores en Espanya

Comencen els primers treballs en el tram subterrani de la Línia 10 de Metrovalencia

Les obres tenen un pressupost superior als 25 milions d'euros
Les obres en la línia 10 | Europa Press

 

La Generalitat està executant els primers treballs corresponents a la construcció de la superestructura de via, arquitectura i equipament del tram subterrani de la futura Línia 10 de Metrovalencia que unirà el centre de la ciutat de València amb el barri de Natzaret.

 

Les actuacions previstes al llarg del tram subterrani en el que es troben les estacions d'Alacant, Russafa i Amado Granell compten amb un pressupost superior als 25 milions d'euros, segons ha detallat en un comunicat l'administració.

 

En els últims dies, Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) està fent faenes de neteja a pressió de les pantalles i el terra, a demés de la reparació de les instal·lacions existents, de manera prèvia als treballs que permetran condicionar de manera definitiva el túnel i estacions d'este tram.

 

Comptarà amb 8 parades

Les actuacions previstes en el tram subterrani inclouen la instal·lació dels aparells de via, drenatge i canalitzacions laterals per a alta tensió; i els treballs d'arquitectura de les tres estacions que inclouen obra de paleta, acabats, paviments, revestiments verticals, mobiliari, etcètera.

 

A demés, s'han inclòs en este projecte les instal·lacions elèctriques i enllumenat; mecàniques, lampisteria i sanejament; ventilació, protecció contra incendis; comunicacions; mitjans d'elevació; senyalització i mobiliari. També està prevista la urbanització de les àrees afectades per l'obra i, en particular, dels accessos a les estacions i el seu entorn.

 

La Línia 10, una volta completada, permetrà unir el centre de València amb la zona de la Ciutat dels Arts i les Ciències i el barri de Natzaret. Les primeres obres d'esta infraestructura van començar l'any 2006 i es van paralitzar en 2011, per falta de pressupost, després d'invertir al voltant de 200 milions d'euros.

 

El 12 de juny de 2017 el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar que la Generalitat reprendria, després d'anys d'abandó, les obres amb finançament de la Unió Europea. La Línia 10 combina trams subterranis i en superfície, amb un recorregut de 5,3 quilòmetres i huit estacions i parades, tres subterrànies i cinc en superfície. D'esta forma, s'habiliten uns 3 quilòmetres de plataforma tramviària ara disponible per a l'ús per als vianants i ciclistes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!