Compren 25.600 proves d'antígens per al control de turistes en els aeroports de València i Alacant

Des d'este dilluns es demana als turistes que arriben a Espanya una PCR negativa
Este dilluns comença la iniciativa | acn

Els aeroports d'Alacant i València disposaran de 16.800 i 8.800 proves d'antígens, respectivament, per a començar a aplicar els controls de turistes procedents de països de risc per coronavirus i han habilitat àrees i zones especials per a fer-los i garantir aïllament en cas necessari.

Des d'este dilluns Espanya comença a exigir una PCR negativa als passatgers que entren al país per via aèria o marítima procedent de països de risc per coronavirus, que haurà de ser feta 72 hores abans de la seua arribada al nostre país.

Els passatgers que arriben als aeroports s'han de dirigir a les finestretes de control, en les que hi ha uns cartells amb la llegenda 'foreing health authority' i a on membres de Sanitat Exterior s'encarregaran de recepcionar les PCR que porten.

En cas que els viatgers no porten la PCR amb si, pel que poden ser sancionats, hauran de fer-se el test d'antígens en els mateixos aeroports, a on obtindran el resultat de la prova en un termini d'aproximadament una hora.

65 països necessitaran la PCR

Este protocol es comença a aplicar ja des d'este dilluns en el primer vol internacional a l'aeroport de Manises, procedent de Turquia, segons informen fonts de la Delegació del Govern, que assenyalen que el número de proves adquirides es considera més que suficient de moment tenint en compte el nombre de vols i viatgers.

En el cas de l'aeroport de Castelló, Aena no s'encarrega d'este protocol al ser una instal·lació de la Generalitat, però se seguixen els mateixos controls. Són 65 països i zones de risc que els seus passatgers en origen necessitaran esta prova diagnòstica, una llista que s'actualitza cada quinze dies en les webs www.mscbs.gob.es i www.spth.gob.es.

Les mesures que entren hui en vigor se sumen als controls que es duen a terme actualment a tots els passatgers internacionals en els punts d'entrada, de tal manera que es manté el control de temperatura, el control visual i el control documental, segons la normativa establida pel Ministeri de Sanitat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: La nova mesura de la Generalitat per a garantir la seguretat en les escoles" "Un expert de la Universitat d'Alacant afirma que «Espanya no és un país antivacuna»"