Organitzen un concert amb 4.000 voluntaris per a saber com es propaga el coronavirus

L'acte serà el pròxim 22 d'agost
El concert serà el 22 d'agost a l'estadi Redbull Arena de Leipzig | Pixabay

Les investigacions del coronavirus continuen actives en tot el món amb milers de projectes que pretenen saber com es propaga el virus. Ara, Alemanya serà pionera amb un experiment de camp que pretén avaluar l'expansió de la malaltia en un concert tancat a on assistiran unes 4.000 persones.

Concert científic en Alemanya

La ràpida propagació del coronavirus ha sigut el principal obstacle per a parar-lo. Diferents estudis han demostrat que el virus circula amb enorme lleugeresa per espais tancats i plens. Per este motiu, la indústria musical i l'oci nocturn estan en el punt de mira davant el risc que comporta la celebració de qualsevol concert.

Per a conéixer amb certesa la ràpida expansió del virus en estos esdeveniments, un grup de científics alemanys de la Universitat Martin Luther de Halle-Wittenberg ha decidit posar en marxa l'estudi Restart-19. El concert científic pretén valorar el risc real de contagi en estos events a través de tres situacions diferents. Hi haurà tres escenaris amb diferents protocols amb l'objectiu de trobar una manera segura de celebrar este tipus d'esdeveniments musicals tan concorreguts.

Tres escenaris amb diferents protocols de seguretat

En el primer escenari se celebrarà un concert sense cap distanciament social ni mesures d'higiene. En el segon, es farà un minuciós protocol sanitari. Abans d'accedir al recinte cada voluntari rebrà una mascareta i un dispositiu de contacte per a mesurar els seus moviments i la proximitat amb altres persones.

A demés, els participants hauran de rentar-se les mans amb un desinfectant fluorescent amb el que els científics podran escanejar el lloc amb llums ultraviolats després de l'actuació. També hauran de fer servir l'alcohol en gel ja establert per les autoritats.

Finalment, en el tercer escenari els assistents seran ubicats en grades a 1,5 metres de distància entre ells. El concert tindrà lloc el 22 d'agost a l'estadi Red Bull Arena de Leipzig i els seus assistents podran vore a Tim Bendzko, un conegut cantant i compositor alemany de soul-pop. Acudiran 4.000 voluntaris que com a únic requisit han de tindre entre 18 i 50 anys, donar negatiu en Covid-19 i registrar-se en la pàgina web del projecte.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Nou brot de coronavirus en una residència de l'Eliana" "Última hora: Lleuger descens de contagis durant el cap de setmana en Espanya"