Confessen que un dels brots d'Espanya està en situació «descontrolada»

El brot ja ha arribat als 42 positius
El focus no estaria vinculat a l'activitat professional, sinó a les relacions personals dels seus empleats | Pixabay

Este divendres el delegat territorial de la Junta de Castella i Lleó en Valladolid, Augusto Cobos, ha informat de què el brot de Covid-19 registrat al voltant de la localitat d'Íscar ja ha arribat als 42 positius. En este sentit ha manifestat que la situació està «descontrolada», ja que als positius se li han de sumar 44 persones que són contactes en estudi.

La consellera de Sanitat, Verónica Casado; el subdelegat de Govern a Valladolid, Emilio Álvarez, i el mateix Cobos han mantingut una reunió telemàtica amb els alcaldes dels municipis inclosos en esta zona bàsica de salut per a abordar possibles mesures que ajuden a frenar l'avanç del brot.

El delegat territorial ha assenyalat que tots els indicis apunten a què l'origen del brot estaria en un dinar que van fer els treballadors de l'escorxador d'aus d'Íscar que va tindre lloc el passat 11 de juliol.

L'origen del focus, en les relacions personals dels empleats

D'esta forma, el focus d'origen no estaria vinculat a l'activitat professional que es desenvolupa en l'empresa sinó en les relacions personals dels seus treballadors. És per això que Cobos ha enviat un missatge de «tranquil·litat» perquè l'empresa en qüestió ha complit amb totes les mesures i protocols sanitaris establerts.

Hi ha un total de 42 contagis vinculats a este brot dels que 17 són treballadors de l'escorxador i altres 25 són persones que mantenen una relació directa amb ells, és a dir, familiars. D'estos, el 40% presenta una simptomatologia lleu mentres que el 60% restant és asimptomàtic.

D'altra banda, Cobos ha mostrat la seua preocupació davant la «relaxació» de les mesures de seguretat, que sobretot es produïx en l'àmbit familiar. En este sentit, ha advertit que en nuclis de població reduïts el percentatge de contagi es pot arribar a «disparar».

A demés, ha manifestat la importància que té fer la quarantena de manera voluntària en cas de conéixer que s'ha estat en contacte amb un positiu per a evitar que els contagis es propaguen, ja que el que preocupa és que estos contagis en l'entorn personal es propaguen a l'àmbit laboral.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Tanquen una discoteca de València per un positiu entre els treballadors" "La dràstica mesura que acaba de prendre Itàlia: podríem ser els següents"