El Consell anuncia els espais de vacunació massiva del coronavirus en el territori valencià

A les tres grans localitzacions se sumen els hospitals de campanya
Sanitat comunicarà a través d'SMS i telefonades el lloc, dia i hora a on rebre la dosi | EFE

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que la Generalitat habilitarà quatre espais de vacunació massiva per al procés que està previst que comence a l'abril, quan s'incremente l'arribada de dosi. D'esta manera, hi haurà un centre per cada capital de província, a demés d'un altre en Elx, s'habilitarà almenys un espai de referència per comarca i es comptarà també amb els hospitals de campanya.

Així ho ha detallat Puig després d'una reunió de coordinació de la vacunació contra el Covid-19, que s'ha celebrat este dissabte de manera telemàtica, a la que ha assistit la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, i alts càrrecs i tècnics de la Conselleria de Sanitat.

En la província de València, s'habilitarà la Ciutat de les Arts i les Ciències, en Alacant la Ciutat de la Llum, en Castelló el Palau de Congressos i en Elx la Institució Firal Alacantina (IFA).

Hospitals de campanya

Ximo Puig ha assegurat que per a la fase de vacunació massiva es comptarà amb els hospitals de campanya de València, Alacant i Castelló. A demés, s'habilitarà almenys un espai de referència per comarca. Per al desplaçament a estos centres s'habilitaran línies de transport gratuït.

Estes instal·lacions tindran tres recintes separats: una zona de recepció i triatge, una altra d'administració de les vacunes i un espai postvacunació en el que les persones romandran durant uns 20 minuts.

 

Els pacients rebran un avís per SMS o telefonada

El cap del Consell ha destacat que comptar amb instal·lacions diferenciades dels centres de salut, excepte excepcions com a zones poc poblades, per a immunitzar a la població facilitarà que els servicis sanitaris ordinaris puguen continuar funcionant amb normalitat.

En este sentit, ha avançat que igual que passa amb la vacunació de la població de més de 90 anys, en el moment que s'estenga la cobertura a més grups d'edat, responsables de la Conselleria de Sanitat comunicaran a través d'SMS o d'una telefonada el lloc, dia i hora a on rebre la dosi.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El govern valencià crea la línia 11 de Metrovalencia" "Pillen 'in fraganti' a quasi 150 persones en sis botellons en Alacant"