El Consell comprarà 500.000 tests ràpids per a centres educatius

Els resultats s'obtindran en només 15 minuts
Consell ha comprat mig milió de tests | València Diari

El Govern valencià comprarà una primera remesa de 500.000 test ràpids d'antígens per als centres educatius que permetran determinar in situ si un estudiant amb símptomes de coronavirus està contagiat, el que obligarà a canviar el protocol d'actuació per al sistema educatiu i, a demés, alleugerirà la càrrega assistencial a Atenció Primària.

D'eixa manera ho ha anunciat esta vesprada de dijous la consellera de Sanitat Universal, Ana Barceló, en roda de premsa per a informar de la situació epidemiològica del territori valencià.

Barceló ha ressaltat que en el Consell Interterritorial mantingut al costat de la conselleria d'Educació i els Ministeris de Sanitat i Educació s'ha posat en relleu que el protocol està «funcionat», ja que només s'han hagut de confinar el 0,58% de les aules.

Els resultats estan en 15 minuts

A demés, ha destacat que ja s'ha obert la tramitació per a adquirir un primer lot de mig milió de tests ràpids d'antígens, el resultat dels que està en uns 15 minuts i tenen la «mateixa fiabilitat» que una PCR. D'eixa forma, quan un estudiant present símptomes compatibles amb el Covid-19 se li practicarà esta prova en el seu mateix centre i, en funció del resultat, Salut Pública adoptarà les mesures oportunes.

Sobre este tema, ha ressaltat que el territori valencià se suma a esta «nova eina ràpida i d'una agilitat extraordinària» que obligarà a canviar el protocol d'actuació en l'àmbit educatiu quan es disposen d'estes proves, que s'aniran adquirint conforme siguen necessàries perquè «no hi ha cap problema» de desproveïment en el mercat. 

A demés, ha recalcat que en obtindre el resultat el mateix professional que extrau la mostra, sense necessitat de portar-lo al laboratori com les PCR, s'alleugerirà la càrrega assistencial a Atenció Primària. De fet, ha ressaltat que ja s'apliquen en Urgències hospitalàries «funcionen molt bé».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les farmàcies demanen al Govern fer PCR davant de la «greu situació»" "Sanitat confirma les novetats en l'oci nocturn valencià"