El Consell decidirà en els pròxims dies si l'ús de la mascareta serà obligatori en el territori valencià

Ximo Puig ha fet l'anunci esta vesprada de dimecres
Pròximament se sabrà la decisió | València Diari

El Consell decidirà en els pròxims dies si estén l'ús obligatori de la mascareta, com han fet comunitats del seu entorn, com Catalunya, Aragó, Balears i Múrcia, i si flexibilitza algunes mesures relacionades amb els aforaments permesos.

D'eixa manera ho ha assegurat el president de la Generlaitat, Ximo Puig, després d'assistir a la presentació del programa de formació '42Alacant', a on ha defensat la importància de la responsabilitat individual i la corresponsabilitat perquè  «no pot haver un policia darrere de cada persona».

Ha recordat que l'ús de la mascareta ja és obligatòria en determinats espais i moments, pel que del que s'està parlant «no és de mascareta obligatòria si o no, sinó si s'ampliar l'obligatorietat en un altre àmbits». En este sentit, ha afirmat que l'estan estudiant, «intentant equilibrar el que té a vore amb la salut, que és la gran prioritat, amb les repercussions econòmiques que totes les decisions tenen».

«Els brots estan controlats»

«Prendrem decisions en els pròxims dies, tant respecte a esta qüestió, com a unes altres que tenen a vore amb els aforaments», ha assegurat Puig, qui ha dit que existix demanda de certa flexibilització d'aforaments en alguns àmbits, alguna cosa que podria fer-se «si s'admet obligatòriament l'ús de la mascareta».

Sobre els brots de coronavirus detectats en el territori valencià, el president ha assegurat que en estos moments tots estan controlats, encara que ha indicat que «no es pot parlar de control absolut perquè la societat sense risc no existix».

Ha assenyalat també que en tots els brots s'ha pogut fer el traçat de la xarxa de contactes, actuar directament, i ha destacat que en estos moments les xifres d'hospitalitzacions són «molt baixes» en el territori valencià, encara que ha rebutjat fer «el més mínim triomfalisme».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent coronavirus: Baixen els contagis en el territori valencià en les últimes hores" "La mesura de València per a controlar les plagues de mosquits i panderoles"