El Consell participarà a Madrid en la concentració en defensa del manteniment del transvasament Tajo-Segura

La consellera d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica, Mireia Mollà, i el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes, participaran en l'acte reivindicatiu

El Consell participarà demà dilluns 24 de maig en la concentració convocada en Madrid pels regants en defensa del manteniment del trasvase Tajo-Segura, a través de la conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència ClimàticaTranscició Ecològica, Mireia Mollà, i el secretari autonòmic d'Agricultura, Roger Llanes.

Acudiran a la protesta 


Acudiran a la protesta per tal de deixar patent el suport de l'executiu valencià a les reivindicacions sobre el transvasament que formulen tant els sindicats de regants com gran part de la societat civil de les comarques del sud d'Alacant.

"Per a la Generalitat el transvasament Tajo-Segura és irrenunciable. És un transvasament que està tècnicament avalat, que està justificat, que està racionalitzat i que compleix amb els valors ambientals i socioeconòmics en un sector essencial que ha estat a l'altura de les circumstàncies, fins i tot en uns moments tan durs com els de pandèmia", ha assegurat Mireia Mollà.

Per la seua part, Roger Llanes, ha subratllat que "en el Consell, amb el president Ximo Puig al capdavant, sostenim que el manteniment del transvasament Tajo-Segura en les condicions actuals és una qüestió essencial, prioritària i, per descomptat, irrenunciable, i per això mateix, tal com estem demostrant cada dia, defenem i continuarem defenent el transvasament amb tots els mitjans al nostre abast".

En este sentit, ha insistit en el fet que el funcionament de l'aqüeducte Tajo-Segura des de fa més de quaranta anys ha contribuït de manera "absolutament decisiva" a la "consolidació d'una realitat socioeconòmica" en un territori on viuen més de dos milions i mig de persones i on el cultiu de regants generen un valor econòmic superior als 3.000 milions d'euros, al mateix temps que proporciona més de 106.000 treballs i actuen com "motor insubstituïble" d'altres indústries vinculades a l'àmbit agroalimentari com el transport, la distribució i la logística.

Els regants de la conca és concentraranEls regants de la conca del Tajo-Segura es concentraran davant del Ministeri de la Transició Ecològica per a protestar per les últimes retallades en els cabals del transvasament. Hi faran una tractorada i una concentració reduïda, seguint les condicions marcades per la delegació del govern de Madrid.

El govern d'Espanya pretén limitar el traspàs d'aigua de 38 a 27 hectòmetres cúbics, quan els nivells dels embassaments estiguen per davall dels 1.300 hectòmetres cúbics. Els regants d'Alacant, Múrcia i Almeria, que depenen del transvasament, consideren que les modificacions que ha proposat el ministeri que dirigeix Teresa Ribera perjudicaran el sector.

Per al president d'SCRATS, el col·lectiu de regants per la defensa del transvasament Tajo-Segura, Lucas Jiménez, "el fet d'elevar els cabals ecològics, com ha proposat el ministeri, no suposarà res més que el final del transvasament en moltes ocasions, ja que suposa una reducció del 45% del que habitualment arriba del cabal excedentari del Tajo a la zona de Llevant".

El funcionament de l'aqüeducte Tajo-Segura ha contribuït des de fa més de quaranta anys de manera decisiva a la consolidació d'una realitat socioeconòmica en un territori on viuen més de dos milions i mig de persones, i on els cultius de regadiu generen un valor econòmic superior als 3.000 milions d'euros, asseguren fonts de la Generalitat en un comunicat. A més, segons afegeixen, estos cultius de regadiu proporcionen més de 106.000 ocupacions i actuen com a motor insubstituïble d'altres indústries vinculades a l'àmbit agroalimentari, com el transport, la distribució i la logística.
 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Utilitzes el mòbil mentre condueixes?" "Estàs vivint de lloguer?: Això t'interessa"