El Consell està pendent del trasllat pactat d'immigrants des de Canàries

La Generalitat ha posat a la disposició del Govern 120 places per a acollir a immigrants

Més de dos mil immigrants i refugiats descansen al port d’Arguineguin, a l’illa de Gran Canària
Hi ha 120 places per a acollir | ACN

El Consell està encara pendent que el Govern prenga la decisió de traslladar a diferents immigrants des de Canàries al territori valencià, després que des de la Secretaria d'Estat de Migracions demanaren col·laboració la Generalitat davant de la situació en les illes.

Ho ha afirmat la vicepresidenta del Consell i consellera d'Igualtat Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, en declaracions als periodistes, en les que ha afirmat que la Generalitat ha posat a la disposició del Govern 120 places per a acollir a immigrants procedents de Canàries.

Ha assegurat que per part del Consell està tot organitzat i ara «depén del fet que el Govern decidisca fer eixe trasllat i comptar amb la col·laboració que ens van demanar», ha manifestat. Ha assenyalat que esta col·laboració està dirigida a les persones que estan en Canàries i ha de fer-se de forma organitzada, «amb l'acompanyament que ha de comportar un procés com este».

Oltra ha explicat que quan arriben, estes persones necessiten una sèrie de suport, com pot ser la sol·licitud d'asil o de la condició refugiat, «i un acompanyament per a aterrar en un lloc que per a ells és nou». En eixe sentit, ha dit que els immigrants vindrien amb acompanyament i la Generalitat els oferix la manutenció i l'allotjament. «De la resta, encarregaria el Govern d'Espanya», ha afirmat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari