El Consell posa 3.506 denúncies per incomplir les mesures de seguretat

Només 474 dels multats reconeixen els fets
Les sancions s'han posat en un mes | València Diari

El Consell ha tramitat en un mes de vigència del règim sancionador de mesures contra la propagació del Covid-19 un total de 3.506 denúncies d'infraccions que afecten  3.257 persones físiques i 249 negocis o establiments.

D'eixa manera ho ha anunciat la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, al final de la reunió que ha mantingut este dimecres amb responsables de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències per a avaluar les iniciatives que s'han posat en marxa per a frenar la propagació de la malaltia.

Només 474 persones reconeixen la infracció

Segons ha explicat, la Generalitat rep al dia unes 150 propostes de sanció imposades per les policies locals, la Unitat Adscrita, el Cos Nacional de Policia i la Guàrdia Civil. Del conjunt de denúncies, el 96% són infraccions lleus imposades a persones que no portaven la mascareta o ho feien de manera incorrecta.

A demés, ha incidit, la norma s'ha revelat «com un instrument efectiu per a garantir el compliment de les normes fixades per les autoritats sanitàries». De les 3.257 persones sancionades, 474 han reconegut la infracció i tindran una rebaixa del 40% en l'import de la sanció.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Educació diu que les escoles valencianes podrien tindre una tornada progressiva" "URGENT: Confirmats 26 brots nous de coronavirus en el territori valencià"