Els contagis en residències valencianes baixen un 49% i els morts un 9% en l'última setmana, segons Aerte

A demés, els brots també han baixat
Les residències evolucionen favorablement | Pixabay

Els contagis per Covid-19 en les residències valencianes han descendit un 49% i els morts un 8,77% en l'última setmana, mentres que el 59,63% dels centres està lliure de casos, segons l'estudi de la patronal Aerte elaborat a partir de les dades de la Conselleria de Sanitat.

D'eixa manera, l'Associació Empresarial de Residències i Servicis a Persones Dependents, ha assenyalat que entre el 12 i el 19 de febrer hi ha hagut 12.555 nous casos positius en el territori valencià enfront dels 19.728 de la setmana passada, el que suposa un descens del 36.36%.

Per part seua, en les residències s'han registrat 288 nous casos positius de Covid-19 enfront dels 567 de la setmana passada, cosa que suposa un descens del 49,21% respecte de la setmana anterior. D'esta manera, el descens de casos en residències és quasi tretze punts major que el general de la població.

També baixen els brots

A demés, s'han notificat 450 defuncions per coronavirus en el territori valencià enfront dels 604 de la setmana passada, el que suposa un descens del 25,50%.

Per part seua, en les residències, el número de morts ha sigut 156 enfront dels 171 de la setmana passada, el que suposa un descens del 8,77% respecte de la setmana anterior. D'eixa forma, la baixada en residències ha sigut tres voltes inferior al general del territori valencià.

D'altra banda, les residències amb brots oberts de coronavirus han descendit des del 27 de gener, quan es va conseguir el punt més alt d'aquesta onada amb 195 centres, fins als 132. Això suposa 63 centres menys i un 32,30% de descens, segons les mateixes fonts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les seqüeles de la valenciana Irene, menor d'edat, que té Covid-19 persistent" "Les ajudes per als locals d'oci nocturn afectats pel Covid-19 en el territori valencià"