S'infecta de coronavirus en una festa i contagia al seu iaio, que acaba morint

Los expertos recuerdan la importancia de tomar las medidas preventivas, como por ejemplo el distanciamiento social
La neta havia contagiat als seus iaios sense saber-ho, ja que no presentava símptomes | unsplash

Un home de 80 anys ha mort en l'estat de TexasEstats Units, després de què la seua neta de 20 anys li contagiara el coronavirus sense saber-ho, ja que no presentava símptomes. La jove havia anat a una festa amb amics prèviament i va passar a visitar els seus iaios. Després, els tres van haver de ser ingressats per complicacions en l'UCI de l'Hospital Parkland, a on va ser atesa pel doctor Joseph Chang.

La jove va ser intubada i va passar inconscient deu dies, després va despertar i va preguntar pels seus iaios. Va ser en eixe moment quan li van dir que el seu iaio havia mort a causa del Covid-19 només un dia abans.

La pèrdua d'un ser estimat, un moment duríssim per a les famílies

Segons el doctor Chang, la taxa de mortalitat del coronavirus en l'hospital a on exercix la medicina és d'aproximadament de l'1%, que és una mitjana «molt inferior a les taxes reportades a nivell nacional». Davant d'això va afegir que a pesar de ser un índex molt baix, això suposa moments dramàtics per a famílies senceres: «Qui és l'1%? Vols ser l'1%? No sé qui serà l'1%. Ningú ho sap», va manifestar el doctor.

En este sentit, els experts de l'àmbit de la salut han manifestat la importància de prendre les mesures preventives com ara el distanciament social i quedar-se en casa el màxim possible durant la pandèmia. Estes recomanacions no es proposen només per a evitar contraure el virus, sinó que també per evitar el contagi sobre altres persones, especialment a aquelles que es troben dins del perfil de gent més vulnerable.

Desgraciadament, Texas és un dels estats nord-americans que més número d'infeccions i d'hospitalitzacions ha patit amb més rapidesa. El passat 25 de juliol es va reportar 375.845 casos de coronavirus i 4.885 morts a causa del virus. Precisament este mateix dia els contagis que van ser reportats ascendien a 8.112. Segons les dades aportades per la Universitat Johns Hopkins (EUA), s'han registrat en els Estats Units més de 3,3 milions de casos des de l'inici de la pandèmia i un total de 6.146.000 morts.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Una localitat valenciana demana quedar exclosa de la quarantena del Regne Unit" "La posició de la Generalitat amb l'oci nocturn: «no acabar amb tot»"