Covapa demana el tancament de col·legis pel Covid-19 i que es vacune a la comunitat educativa

Des de la confederació han demanat que durant dos setmanes es desinfecten els centres
Demanen el tancament de les escoles | ACN

La Confederació Valenciana d'Associacions de Pares i Mares d'Alumnes (Covapa) i les seues tres federacions -FAPA Gabriel Miró d'Alacant, Humanista Manuel Tarancón de Castelló i 9 d'octubre de València-- han exigit el tancament «immediat» dels col·legis i que es vacune a la comunitat educativa.

«No poden continuar posant en risc a tota la comunitat educativa, no han posat els mitjans adequats per a la prevenció del Covid-19, han delegat funcions als Ajuntaments i la comunitat educativa i no han escoltat a cap sector per a dur a terme altres alternatives», ha advertit Covapa en un comunicat.

Des de la confederació han demanat, al costat del tancament d'instal·lacions, que durant dos setmanes es desinfecten els centres i se'ls dote de tots els mitjans de prevenció necessaris. També reclamen la figura dels infermers escolars: «Ara més que mai és imprescindible», destaca.

«Cada dia els centres estan més buits»

I ha criticat que cada dia els centres estan més buits tant d'alumnes com de docents. «En molts casos no hi ha professorat suficient per a portar el dia a dia, bambolles que no van existir mai...», han subratllat. 

D'altra banda, ha afirmat que Conselleria «no vetla per la salut, ja que no dota del necessari als centres educatius; tampoc vetla per l'educació, ja que està discriminant als alumnes de Secundària sense classes presencials ni sistema en línia, i al seu torn als alumnes confinats o que les seues famílies per por o malalties no els porten a les aules».

Des de Covapa han mostrat el seu desig que tant la Conselleria de Sanitat com la d'Educació «assumisquen» la seua responsabilitat i ordenen el tancament de centres «en la major brevetat possible. Del contrari, serem les famílies les que hàgem de prendre altres decisions i buscar empara en els tribunals. Els drets fonamentals són la salut i l'educació i vostés no estan vetlant per cap d'elles», han advertit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Xàtiva reduïx l'horari de l'ORA fins a les 18.00 hores" "Identifiquen a 6 persones botant-se el confinament en Onda"