El Covid-19 posa en risc la xarxa associativa de Parkinson i els seus servicis assistencials

Per eixe motiu s'ha creat la campanya 'Volem seguir'
Ho han denunciat diferents associacions | EUROPA PRESS / ONU

Les associacions valencianes de Parkinson, juntament amb la Federació Espanyola de Parkinson i mig centenar d'associacions i federacions de Parkinson, han posat en marxa la campanya 'Volem Seguir', una iniciativa amb l'objectiu de fer arribar a les administracions públiques la situació del col·lectiu després de l'impacte del Covid-19 i incidir sobre la necessitat de posar en marxa solucions per a la sostenibilitat d'estes associacions.

Baix el lema 'Volem seguir' les associacions de Parkinson posen l'accent en la seua intenció de continuar treballant per a millorar la qualitat de vida de les persones amb esta malaltia i el seu entorn familiar i de cures. Tanmateix, «això no es pot conseguir sense la reciprocitat, col·laboració i reconeixement per part de l'administració pública», subratllen.

El col·lectiu defensa en el seu manifest que el Parkinson, tot i ser una malaltia la incidència de la que va en augment, «seguix sense ser presa com una prioritat política que precise d'una actuació urgent». A demés, argumenten que el seu desconeixement deriva en una «falta d'actuació política i en una escassetat de recursos destinats a les entitats que treballen pel col·lectiu de persones afectades».

Demanen més actuació política

Esta falta d'actuació política, sumada a l'impacte de la pandèmia en les associacions, ha posat al moviment associatiu Parkinson d'Espanya en una «complicada situació, veient en risc la continuïtat de les seues activitats i servicis», alerten.

Les entitats signants reclamen en el manifest 'Volem Seguir' la necessitat d'incloure esta malaltia en les agendes polítiques i plantegen quatre accions per a assegurar la sostenibilitat de la xarxa associativa i la continuïtat assistencial de les persones afectades.

Estes accions se centren en: facilitar l'accés al finançament i recursos econòmics, incloure a les associacions en els processos de presa de decisió, l'aplicació real i efectiva de les polítiques públiques i la legislació vigent per a assegurar l'accés a les teràpies per part de les persones amb Parkinson, i garantir la continuïtat assistencial de les persones amb esta malaltia fins i tot en moments de crisi sanitària.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La iniciativa solidària d'una família valenciana que ha patit la mort del seu bebé" "Les noves mesures contra el Covid-19 al territori valencià: Quines són i quan comencen"