Detecten un brot de Covid a l'hotel en el qual s'allotgen Pedro Sánchez i Felipe VI a Andorra

Els fets han ocorregut durant la cimera Iberoamericana, on han donat positiu almenys deu persones


Almenys deu persones han donat positiu en coronavirus a l'hotel de Soldeu (Andorra) en el qual a partir de hui se celebra la cimera Iberoamericana en la qual participen el Rei Felip Vl i el president del Govern, Pedro Sánchez. Tots dos tenen previst aterrar este migdia en l'aeroport de la Seu d’Urgell.

El Govern andorrà ha comunicat, este dimarts al matí, l'existència d'este brot en les instal·lacions de l'establiment que acollirà la gran majoria d'actes del cim que ja es va haver d'ajornar l'any passat per culpa de la pandèmia. La majoria d'afectats són treballadors del complex.

Els participants a esta trobada de caps d'Estat i de Govern, tant els representants institucionals com els seus equips i els periodistes acreditats, estan obligats a passar ferris controls sanitaris abans de la recollida de les acreditacions i durant la seua estada al país.

De la mateixa forma que va ocórrer durant la visita dels reis a Andorra fa unes setmanes, el Govern del Principat, exigeix una PCR negativa realitzada en les 48 hores prèvies a tots els participants. A més, una vegada ja a Andorra, també se'ls realitza una prova d'antígens que és a càrrec de l'organització. Tots estan obligats a portar màscares FPP2, quedant totalment prohibides les de tela.

Les autoritats sanitàries ja han ordenat el confinament total de les deu persones contagiades i els seus contactes més estrets. Això obliga la direcció de l'hotel a reorganitzar els torns dels equips de treball per a mantindre el mateix servei a les delegacions que s'allotgen en un dels establiments més luxosos del país.

El Ministeri de Sanitat d'Andorra també intensificarà durant les pròximes hores els controls epidemiològics per a evitar que la cadena de contagis vaja a més i obligue a suspendre el cim i a agilitar el retorn de tots els mandataris als seus països d'origen des d'un dels pocs Estats del món que no disposa d'aeroport propi.

❗Notícia en ampliació. La redacció de València Diari està treballant per ampliar aquesta informació. S'anirà actualitzant quan hi hagi més informació.

Podeu enviar imatges, vídeos o més informació d'aquesta notícia en curs al correu info@valenciadiari.com, per Facebook a ValenciaDiari, per Twitter a @ValenciaDiari o per WhatsApp o Telegram al info@valenciadiari.com.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El govern espanyol anuncia una data clau: «Serà a partir del 26 d'abril»" "CaixaBank confirma la notícia que afectarà negativament milers de famílies"