CSIF demana regular un «permís Covid» per a docents que tinguen fills que es troben confinats

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha presentat per escrit una petició al conseller d'Educació, Vicent Marzà
Han fet un escrit a Marzà | ACN

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) ha presentat per escrit una petició al conseller d'Educació, Vicent Marzà, perquè regule un «permís covid» del que puguen beneficiar-se docents que tinguen fills que es troben confinats.

El sindicat lamenta que, a hores d'ara de curs, els professionals continuen «indefensos i sense saber què fer» quan l'aula d'un fill és confinada i ha de quedar-se en casa, mentres que el professor no pot atendre'l durant eixe temps per falta d'una regulació.

CSIF advertix en el seu escrit del «buit legal» existent. En concret, especifica que«quan des de Conselleria de Sanitat s'establix un confinament preventiu d'una aula a l'espera de resultat, o el confinament d'un menor/dependent, als docents tutors legals del menor se'ls planteja un problema per a atendre'ls».

L'organització planteja, «per a resoldre esta circumstància que es reproduïx al llarg del curs, que en els casos de confinament dictat per Salut Pública s'emeta un certificat amb els dies que el menor ha d'estar confinat». Eixe document servirà com a permís per al docent que té al seu càrrec al menor i ha de cuidar-lo.

La central sindical urgix a la Conselleria una solució

La central sindical urgix a la Conselleria a una solució, de manera que regule «un permís Covid per a professors que permeta als progenitors gestionar la situació comentada, de tal manera que puguen estar en quarantena amb el seu fill menor d'edat».

El sindicat, que lamenta que «l'administració educativa no haja previst un problema tan clar», recalca en el seu escrit que «no pot passar més temps sense un protocol per a fer front a estes situacions de manera ràpida i amb total seguretat».

CSIF recorda que ha vingut plantejant en diferents taules sectorials l'aplicació d'aquest denominat permís Covid-19, que afecta el personal docent amb convivents que han donat positiu, amb la seua aula confinada o amb algun company contagiat.

Eixe permís retribuït es produiria fins que a la persona afectada li facen la prova PCR i isca negativa o fins que acabe el període de quarantena que ha de suportar i li impedix fer la seua faena. No obstant això, davant de la falta de resposta de Conselleria, CSIF ha decidit fer un pas més i presentar escrit amb la petició dirigida al conseller.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"La vacuna que Espanya no recomanarà als majors de 65 anys" "Insten a vacunar a metges de la privada en Castelló «sense falta» respecte a la pública"