NOVETATS CORONAVIRUS

😷 15 brots nous + 600 infectats este dissabte

Cultura Festiva presenta la 10a edició del Carnestoltes de Russafa

Una desfilada baix el lema 'X Diversitat X Memòria'
Pere Fuset planteja una festa moderna i alineada a la consciència social del nostre temps | Ajuntament de València

El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha presentat hui en roda de premsa la desena edició del Carnestoltes de Russafa, que se celebrarà el pròxim 15 de febrer a partir de les 17.00 hores amb el lema 'X Diversitat X Memòria'. Participaran un total de 60 grups artístics i col·lectius socials de diferents països, 17 bandes de la coordinadora de societats musicals de València i 30 agrupacions de batukades i moviments socials, en una festa que per a Fuset «és un exemple d'integració, un espai lliure de violència de gènere, racisme, transfòbia, homofòbia i xenofòbia».

«És una festa amb unes importants arrels en la nostra ciutat i que al llarg d'estos anys s'ha anat recuperant amb força, particularment en el barri de Russafa», ha manifestat Fuset, qui ha explicat que l'objectiu és «cohesionar la pluralitat» i que conforma «una festa moderna i alineada a la consciència social del nostre temps». El regidor de Cultura Festiva ha posat en valor 'la història del Carnestoltes de Russafa', un esdeveniment que enguany complix deu anys però que «rememora la celebració d'un carnestoltes que ja en els segles XIX i XX era una de les principals festes de la ciutat»

L'edil ha recordat la implicació en l'organització del carnestoltes de l'associació civil Jarit i l'associació cultural SARIRI, al mateix temps que ha subratllat que «és una festa universal que té una expressió pròpia, autòctona i en clau local en la ciutat de València». Fuset ha mostrat la seua satisfacció per «la gran afluència de públic i participació de grups de població de diferent procedència fent del Carnestoltes de Russafa una activitat intercultural», un projecte que ha sigut beneficiari des de la primera convocatòria.

Programació

Este dissabte 8 de febrer, a partir de les 13.00 hores, el Parc Central acollirà 'Las Llamadas', que suposarà, segons Fuset, «la crida al Carnestoltes». En ella participaran Afro Gos, Kultrun, Maratukada, Rio Valencia, Raizes, Rebombori, Afroxé i Sambango. El pròxim 15 de febrer serà el torn de la desfilada del carnestoltes, amb eixida des del Parc Graner a les 17.00 hores. Des d'allí passaran per Filipines, Literat Azorín, Sueca, Dénia i Cuba, per a finalitzar el recorregut en Pintor Gisbert. D'esta manera, els valencians i les valencianes que vullguen conèixer la història d'una festa amb tanta tradició podran assistir a una exposició que s'ubicarà en el Centre Municipal de Joventut de Russafa, des del 8 de febrer al 29 de febrer.

També pots llegir...

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls de trànsit per a este diumenge en València" "Anuncien un tiquet amb viatges il·limitats per a Falles, Fogueres i la Magadalena"