Desencallat el portacontenidors bloquejat en el Canal de Suez després de sis dies d'intents

El bloqueig ha desencadenat pèrdues milionàries, concretament d'uns 400 milions de dòlars per hora
El portacontenidors de l'empresa EverGreen que va quedar encallat al canal de Suez | Cedida

Bones notícies al Canal de Suez després de sis dies de maniobres i intents per a desencallar un barco portacontenidors de l'empresa EverGreen, bloquejat després de patir un incident durant una tempesta de vent i sorra, segons confirmava l'autoritat del Canal en un comunicat.

La matinada d'este dilluns, concretament a les 04.30 hores local, s'ha conseguit desencallar finalment el portacontenidors Ever Given, que té uns 400 metres d'eslora i uns 59 d'ample. Així ho confirmava Inchcape Shipping, companyia dedicada als servicis marítims. Les autoritats del Canal de Suez ja havien anunciat este diumenge que es reprenien les faenes per a desencallar el portacontenidors amb l'ajuda de 10 remolcadors gegants. 

El seu bloqueig ha provocat que centenars de mercants, més de 300, quedaren parats a l'espera que es resolguera l'incident i ara, desencallat el vaixell, esperen que es reprenga com més prompte millor el tràfic marítim, tenint en compte les pèrdues milionàries que suposa per al comerç internacional cada hora d'aturada.

Pèrdues milionàries per al comerç internacional

Cal tindre en compte que la ruta pel Canal de Suez és clau per al comerç internacional, especialment per al sector energètic, que depèn dels carregaments del Pròxim Orient. En este cas el vaixell, de bandera del Panamà, provenia de la Xina i es dirigia a Rotterdam. Segons afirmava en el seu comunicat l'Autoritat del Canal de Suez, s'ha treballat «sense escatimar esforços» per a restaurar la regularitat dels servicis i el tràfic marítim global, tenint en compte que el bloqueig ha desencadenat pèrdues milionàries, concretament d'uns 400 milions de dòlars per cada hora que ha passat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Les persones vacunades contra el coronavirus comptaran amb un justificant" "7 símptomes de la vacuna d'AstraZeneca pels quals hauries d'anar al metge"