Una despedida de solter en Altea, origen d'un brot de coronavirus en una localitat d'Albacete

El municipi no descarta el seu confinament si la situació no millora
Un dels brots d'Albacete s'ha originat en una despedida de solter en Altea | ISTOCK

La Delegació Provincial de Sanitat en Albacete ha publicat un decret en el que ordena el tancament dels bars de Villamalea, localitat d'esta província, i la interrupció de la seua activitat religiosa, entre altres activitats, pels dos brots de Covid-19 que seguixen actius i que sumen ja 29 casos positius.

D'esta manera ho ha donat a conéixer l'Ajuntament en un extens comunicat en les seues xarxes socials, a on ha difós la resolució de Sanitat, que indica que un brot està relacionat amb una despedida de solter que es va celebrar en Altea, en la comarca de la Marina Baixa (Alacant), i que té 11 contagis confirmats amb PCR.

L'altre, que es va tractar d'un brot d'origen familiar al principi, afecta també a una empresa de xampinyó, en la que treballen els afectats —d'índole familiar— i, a demés, ha arribat a un treballador de restauració en la localitat, i en este cas, són 17 els casos confirmats de contagi per coronavirus.

Sanitat ha detallat que en els pròxims dies continuaran fent PCR i ha advertit que no descarta el confinament de la localitat si la situació no millora.

De moment, ha decretat el tancament del centre sociocultural, casinos i bars del municipi, a demés de la suspensió de l'activitat religiosa, i tampoc es permetran les visites i eixides en centres de majors i se suprimixen activitats col·lectives d'oci o espectacles deportius amb assistència de públic.

En les vetles hi haurà un màxim de 10 persones i no es podran celebrar ni bodes ni batejos o altres esdeveniments socials. En els comerços, es permetrà un màxim de dos persones alhora dins. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Manifestació sense distàncies ni mascaretes en el centre de Madrid" "URGENT: Detectat un brot de coronavirus en Ares"