La yihadista detinguda en Cullera planejava viatjar a Síria per a unir-se a Daesh

S'ha decretat el seu ingrés en la presó
Els agents no han informat de forma oficial sobre els fets | València Diari

ACTUALITZACIÓ 13/11/2020 a les 16.20 hores: El gener passat, la detinguda va viatjar fins a Turquia a on va entrar en contacte amb membres de les estructures yihadistes assentats en el nord-oest de Síria. Després del seu retorn al seu domicili en Cullera, en la comarca de la Ribera Baixa (València), va continuar mantenint de manera permanent estes interaccions arribant a enviar uns 5.000 euros a membres de DAESH a través de facilitadors assentats en este país.

Els especialistes en la lluita antiterrorista van detectar que en els contactes de la detinguda amb els combatents terroristes, esta els animava a continuar amb la yihad violenta i s'oferia per a ser la seua esposa.

Amb la finalitat de contraure matrimoni amb un dels yihadistes que va conéixer a través de les
xarxes socials, el mes de setembre passat, la investigada va deixar el seu treball dedicant-se de manera exclusiva a la recopilació de diners, que obtenia a través de la comissió d'il·lícits penals, per a sufragar-se el viatge a Síria.

La detinguda tenia previst fer este viatge a través de Turquia a finals d'este mes de novembre. D'esta manera, hauria planificat fer-se amb documentació falsa amb la que poder ocultar la seua nacionalitat espanyola i arribar a la zona fronterera de Turquia amb Síria. Allí un passador l'ajudaria a travessar la frontera i arribar a la zona controlada pels yihadistes en el nord-oest de Síria, comptant per a això amb el suport dels seus contactes.
 

Este matí de divendres, la detinguda ha sigut posada a la disposició del titular del
Jutjat Central d'Instrucció número 1, decretant el seu ingrés en la presó.

Detinguda una yihadista en Cullera

Este dimecres, la Policia Nacional ha detingut en Cullera, en la comarca de la Ribera Baixa (València), a una dona per presumptament pertànyer a grups yihadistes en una operació en la que han hagut d'intervindre més de 100 agents en diferents zones d'esta localitat.

Segons informa 'Levante-EMV', la detenció ha sigut conseqüència d'una investigació de la comissària general d'informació amb el suport de la brigada d'informació de la Prefectura Superior de Policia de València i en la que estan participant Brigada policia científica i un grup complet de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP), els antidisturbis.

Este matí de dimecres, els agents han acudit a l'entorn d'un aparcament subterrani i després han fet un registre en una casa ubicada en el centre històric, a on presumptament s'ha trobat certa quantitat de diners.

La dona detinguda serà enviada en un cotxe camuflat a l'Audiència Nacional a Madrid. Pel moment, els agents no han informat de forma oficial sobre els fets, per això podrien haver més detencions en les pròximes hores.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"El país que acaba d'anunciar que té una vacuna que podia ser eficaç" "Atenció: Pràcticament 9.000 nous contagis en Espanya"