Detingut a Espanya per anar a treballar amb covid, a 40ºC de febra i tossint sense mascareta

L'individu tenia símptomes evidents però anava a treballar i proferia frases com «Vos infectaré a tots del coronavirus»

La Policia Nacional ha detingut al municipi mallorquí de Manacor un home de 40 anys per presumptament haver contagiat 22 persones a la feina i al gimnàs sabent-ho i sense prendre cap precaució. L'individu tenia símptomes evidents i s'havia realitzat una prova PCR, però continuava fent vida normal sense esperar el resultat ni mantenir la quarantena.

Segons diversos companys de feina, l'home anava a treballar amb més de 40ºC de febra, tossia amb molta força per tot el local —abaixant-se la mascareta— i manifestava en veu alta: «Vos infectaré a tots del coronavirus». Entre la vintena de contagiats —vuit d'ells de forma directa i 14 de forma indirecta— hi ha diversos menors d'edat, entre els quals tres bebés de només un any.Una investigació de la Policia Nacional iniciada el passat mes de generLa investigació policial va començar a finals de gener quan els agents van conéixer de l'existència d'un brot de covid-19 en un conegut establiment de Manacor. Allí, un treballador s'havia contagiat i havia ocultat aparentment la seua malaltia. Dies abans d'esclatar el brot, el treballador va començar a presentar símptomes compatibles amb la covid-19 i els seus companys van començar a mostrar preocupació, ja que no volia marxar a casa. Acabada la jornada laboral, l'ara detingut va anar a un centre mèdic per realitzar-se una PCR, però va tornar al gimnàs i al seu lloc de treball l'endemà.

Tots els companys i l'encarregat de l'establiment van ordenar-li que marxés a casa, ja que podria estar contagiat de la covid-19, però l'home va fer cas omís de les ordres i es passejava per tot el local, tossint i amb la mascareta baixada i proferint frases com «Us contagiaré a tots del coronavirus». Finalitzada la jornada laboral, van comunicar al treballador el resultat positiu de la PCR i tota la plantilla va haver de passar els testos. Cinc treballadors més van donar positiu i alhora havien contagiat a diversos familiars, entre els quals tres bebés de només un any. En el gimnàs que freqüentava l'arrestat, es van contagiar directament tres persones, que igualment van contagiar altres familiars.

En total, 22 persones contagiades, cap però de gravetat ni amb necessitat d'ingrés hospitalari. Davant estos fets, la Policia Nacional va detenir el treballador com a presumpte autor d'un delicte de lesions i ahir divendres va ser posat a disposició de l'autoritat judicial. Un fet absolutament sorprenent i indignant, doncs, que ha succeït a Mallorca.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"En menys d'un dia tindrà lloc els Oscar 2021" "Compte amb el cinturó de seguretat: Noves sancions i excepcions per a no portar-lo"