La Diputaci贸 de Castell贸 parla sobre el futur del moviment feminista en el primer acte oficial del 25N

S'ha celebrat una confer猫ncia en el Sal贸 de Recepcions del Palau Provincial de Castell贸
Imatge de l'acte de presentaci贸 | Diputaci贸 de Castell贸

La Diputaci贸 de Castell贸 ha posat este dijous sobre la taula els reptes als que s鈥檈nfronta el moviment feminista en el futur m茅s pr貌xim en una confer猫ncia que ha servit per a obrir la programaci贸 reivindicativa de la instituci贸 provincial per a este 25N.

El col路loqui ha sigut inaugurat i impartit en un primer moment pel grup feminista de refer猫ncia 鈥楾owanda Rebels鈥, les que han evidenciat un canvi de rumb en el moviment feminista que l鈥檋a portat, en nom茅s dos anys, a acaparar el protagonisme que li pertoca dins la societat gr脿cies al poder de la mobilitzaci贸 i de les xarxes socials. A partir d鈥檈ste nou escenari, les 鈥楾owanda Rebels鈥 han tractat de posar llum al que ja es coneix ja com 芦la quarta onada del feminisme禄, la que consideren que ser脿 la consolidaci贸 de la reivindicaci贸 per una igualtat vertadera a gran escala.

L鈥檃cte ha tingut lloc en el Sal贸 de Recepcions del Palau Provincial de Castell贸 i ha comptat amb el recolzament de la vicepresidenta i diputada d鈥橧gualtat, Patricia Puerta, qui ha assegurat que 芦ara m茅s que mai hem de parlar de feminisme sense pors i sense embuts perqu猫 com a dones, despr茅s de molts anys en un segon pla, hem de prendre el paper de protagonistes en el cam铆 per la consecuci贸 d'una societat m茅s justa i equilibrada禄.

L鈥檃ctivitat ha comptat amb la participaci贸 d鈥檜na cinquantena de persones, fent complir la normativa imposada per la pr貌pia instituci贸 de no superar en el 30% de l鈥檃forament m脿xim perm茅s en el sal贸 d鈥檃ctes principal de la Diputaci贸 de Castell贸.

Tres pancartes contra la viol猫ncia

En acabar la confer猫ncia, la fa莽ana del Palau Provincial s鈥檋a il路luminat de dalt a baix amb tonalitats violeta en senyal de lluita contra la viol猫ncia masclista. Junt al joc de llums tamb茅 lluixen des de este mateix dijous tres pancartes que recullen la veu de la instituci贸 contra la viol猫ncia.

Paral路lelament, la Diputaci贸 de Castell贸 ha llan莽at a totes les seues xarxes socials un v铆deo de conscienciaci贸 contra la viol猫ncia de g猫nere en que s鈥檃pel路la a la societat i a totes les v铆ctimes a que denuncien qualsevol cas de maltractament. 芦La pand猫mia ha agreujat la situaci贸 de moltes dones que s鈥檋an vist obligades a passar m茅s temps amb els seus maltractadors, per aix貌 hem volgut aportar el nostre granet per a conscienciar tothom que denunciar 茅s la millor opci贸禄.

El pr貌xim dimecres 25 tindran lloc el gruix principal de la programaci贸 commemorativa del Dia Internacional per a l鈥橢liminaci贸 de la Viol猫ncia contra les Dones, que tindr脿 com a eix central la pla莽a de les Aules de Castell贸. Al llarg del mat铆 s鈥檃nunciaran els noms de les persones guanyadores del concurs de microrelats 鈥楻oc铆o L贸pez Agredano鈥, es procedir脿 a la lectura de la declaraci贸 institucional del 25N i es tancar脿 la programaci贸 amb l鈥檈spectacle teatreal 鈥楧e puertas para adentro鈥 en l鈥橢spai Cultural Obert Les Aules.

📸 L'actualitat valenciana en im脿tgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que far脿? Seguix-nos en Instagram!

"Mascaretes i adorns nadalencs solidaris amb tela de fallera en X脿tiva" "Puig es reunix amb experts per a preparar la distribuci贸 de la vacuna"