El DNI per a mascotes ja és una realitat en l'entrada en vigor de la Llei de Protecció Animal

Les mascotes passaran a formar part de la família
El DNI per a mascotes ja és una realitat en l'entrada en vigor de la Llei de Protecció | Pixabay
 

Aquest dimecres 5 de gener ha entrat en vigor la nova Llei de Protecció i Drets dels Animals, la qual suposa l'obligatorietat per part dels propietaris de les mascotes d'enregistrar-les. Aquesta inscripció servirà per a dur un control dels tractaments, calendari de vacunació o desparasitacions de l'animal, entre altres.


Amb el registre es crearà un DNI animal, encara no se sap si serà electrònic o físic, on apareixerà el seu nom, el del seu propietari i les dades de contacte, en cas de pèrdua o abandó.


D'aquesta manera, les mascotes passaran a formar part de la família i es consideren éssers vius amb sensibilitat. Un canvi que vindrà reflectit en el Còdec Civil i les Lleis d'Enjudiciament Civil i Hipotecària, ja que s'impedeix l'embargament de l'animal en cas d'impagaments.


A més a més, en cas de separació o divorci, els jutges podran decidir quin dels dos integrants de la parella es queda amb l'animal o si la custòdia i les cures del mateix, corresponen a ambdues persones.


No obstant això, en cas que un dels cònjuges es trobe immers en un procés penal per tractar d'atemptar contra la vida, la integritat física, la llibertat, la integritat moral o sexual de l'altre o dels seus fills; el jutge podrà decretar la impossibilitat d'exercir aquestes cures compartides. Possibilitat que també es contempla en cas que existisquen condemnes o indicis de maltractament als animals.


En la llei s'especifica que si mor el propietari de la mascota sense indicar la seua última voluntat al testament, l'animal s'entregarà als hereus que el reclamen en conformitat amb la llei i en cas de no poder fer-se així immediatament, es donarà a l'òrgan competent o a una protectora que es faça càrrec dels animals abandonats.


La llei també preveu que algú puga perdre la possessió de l'animal en cas d'abandó, cessió, pèrdua o que ja siga possessió d'una altra persona, també en contra de la voluntat de l'antic posseïdor, sempre que pertanga al nou propietari al llarg d'un any.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Calendari astronòmic 2022: pluges d'estreles, eclipsis i superllunes" "La Comunitat Valenciana tanca l'any amb un descens de l'atur del 15,1%"