Els empresaris diuen no a Pedro Sánchez: «No és el moment»

«La pujada a les grans empreses també repercutix en les xicotetes i pot afectar el creixement econòmic i la inversió», ha dit Cuerva
Els presidents de CEOE i Cepime han aprofitat les seues intervencions per a expressar-se | València Diari
 

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha subscrit el Pacte per a la reactivació econòmica i per l'ocupació en els jardins del Palau de la Moncloa, a on s'ha trobat amb els secretaris generals de CCOO i UGT, Unai Sordo i Pepe Álvarez, i els presidents de CEOE i Cepime, Antonio Garamendi i Gerardo Cuerva, respectivament.

Els presidents de CEOE i Cepime han aprofitat les seues intervencions per a expressar el seu no als plans fiscals de l'Executiu, ja que podrien perjudicar el creixement econòmic.

Apujar els impostos podria ser un error

En eixe sentit, Cuerva ha advertit a Sánchez que seria un «error» apujar els impostos a les grans empreses. «La pujada a les grans empreses també repercutix en les xicotetes i pot afectar al creixement econòmic i la inversió», ha dit Cuerva, que ha insistit que ara és el moment de «creure en l'empresa i d'apostar per ella» perquè d'eixa manera també s'apostarà per l'ocupació.

Des CEOE, Garamendi ha afirmat que ara no és el moment d'obrir el debat fiscal i ha subratllat que el que cal fer és combatre l'economia submergida, perquè d'ahí n'eixirien «una muntanya de milions». 

A la firma hi han assistit també, per part de Govern, els quatre vicepresidents (Carmen Calvo, Pablo Iglesias, Nadia Calviño i Teresa Ribera), i els ministres d'Hisenda, María Jesús Montero; Treball, Yolanda Díaz; Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, i Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá.

Consell de Ministres extraordinari

A demés, el Consell de Ministres extraordinari ha aprovat el Pla Renove 2020 per a l'adquisició de vehicles. El Pla ja va ser anunciat fa uns dies, i és aplicable a compres efectuades des del passat 16 de juny, i la moratòria hipotecària per a immobles afectes a l'activitat turística.

El nou paquet de mesures, un import de 50.000 milions d'euros per a reactivar l'economia i l'ocupació, també ha sigut aprovat. Este paquet comprén una línia d'avals de l'ICO per 40.000 milions per a nous projectes d'inversió i un fons de 10.000 milions per a donar suport a la solvència d'empreses estratègiques amb problemes.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Urgent: Es reconfina la primera capital de província espanyola" "Una ciutat valenciana entre les més segures per a viatjar a nivell mundial"