Alerten d'una nova estafa a través del correu electrònic que suplanta la identitat de Correus

Es tracta d'una alerta qualificada amb risc alt

Imatge d'una oficina de Correus a la ciutat de Madrid
En este missatge s'informa de què s'ha tractat d'entregar un paquet però que no s'ha pogut fer | ACN

Este dilluns, l'Institut Nacional de Ciberseguretat (Incibe) ha alertat d'un cas d'estafa i frau massiu per internet en el que s'està suplantant la identitat de Correus.

Segons informa 'Levante-EMV', s'ha detectat una campanya d'enviament de correus electrònics fraudulents que simulen tindre de remitent a Correus per a difondre un programa maliciós que busca infiltrar-se en un dispositiu sense coneixement de l'usuari per a obtindre dades bancàries o informació personal.

Es tracta d'una alerta qualificada amb risc alt i que se centra en els correus electrònics que tenen com a assumpte: «Ordre Retornada - [aneu (números aleatoris)]». En este missatge s'informa de què s'ha tractat d'entregar un paquet però que no s'ha pogut fer i es convida a l'usuari a què reprograme l'enviament en 3 dies a una nova direcció, pagant abans entre 2,99 i 3,40 euros.

Els correus tenen un enllaç que simula ser de l'àrea de clients de Correus, però en realitat redirigix a la víctima a una pàgina web maliciosa. Es recomana als usuaris no obrir ni descarregar els arxius que van adjunts a este missatge.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram


Comentaris

envia el comentari