L'Eurocambra exigeix que les parelles del mateix sexe siguen reconegudes en tota la UE

El Parlament Europeu reclama a Brussel·les utilitzar tots els instruments al seu abast contra Polònia i Hongria per la seua deriva homòfoba
En els últims mesos hi ha hagut un repunt de les agressions homòfobes a Espanya. | GTRES
 
 
L'Eurocambra exigeix que les parelles del mateix sexe siguen reconegudes en tota la UE, en una resolució aprovada per 387 vots a favor, 161 en contra i 123 abstencions a la calor de l'ofensiva homòfoba i autoritària de Varsòvia i Budapest.

Això sí, ho ha fet amb l'abstenció dels populars espanyols i el vot en contra de Vox i la resta de l'extrema dreta de l'Eurocambra. La resolució, per tant, ha tirat avant gràcies als vots de socialdemòcrates, liberals, verds i L'Esquerra.


En el text aprovat, els eurodiputats subratllen que les persones LGTBIQ han de poder exercir els seus drets fonamentals, inclòs el dret a la llibertat de moviment, en tot el territori de la Unió Europea.

Un text que naix de les nombroses peticions sobre la discriminació a la qual s'enfronten les famílies  LGTBIQ a Polònia i Hongria, la qual cosa ha portat a la comissió de Peticions, per a redactar una proposta de resolució amb la finalitat de garantir un seguiment específic de peticions admissibles que involucren a tot el Parlament Europeu.


El text adverteix que, si bé la UE ha experimentat avanços en termes de matrimoni i unions civils, de drets d'adopció per a les persones LGTBIQ i de protecció jurídica contra la discriminació, la incitació a l'odi i els delictes d'odi, "també s'han produït reculades, com la retòrica hostil de polítics electes i les onades de la violència homòfoba i transfòbica".


Els matrimonis o unions civils formats en un Estat membre han de ser reconeguts en els altres països de la UE, i els cònjuges o membres de la unió han de rebre idèntic tracte al qual s'atorga als que formen matrimonis i unions heterosexuals, afirmen els eurodiputats.


El text recorda que el Tribunal de Justícia de la UE ja va declarar en una sentència de 2018 que el terme "cònjuge" utilitzat en la directiva sobre la lliure circulació també és aplicable a les parelles homosexuals, i demana per això a la Comissió Europea que actue contra Romania, el govern de la qual no ha acatat la sentència.

Pares del mateix sexe

 

Els eurodiputats, així, insten a tots els Estats membres a reconéixer a efectes legals als adults esmentats en un certificat de naixement expedit en un altre

Estat membre com a pares legals del xiquet, independentment del sexe legal o del seu estat civil, per a evitar convertir a xiquets en apàtrides en traslladar-se a un altre país de la Unió.

Insisteixen que les famílies LGTBIQ han de gaudir dels mateixos drets de reagrupació familiar que aquelles constituïdes per parelles heterosexuals.Discriminació comunitat LGTBIQ en alguns països

 

Arran de la discriminació patida per la comunitat LGTBIQ a Polònia i Hongria, el Parlament Europeu anima a la Comissió Europea a utilitzar els instruments al seu abast (procediments d'infracció, mesures provisionals i eines pressupostàries) contra estos països.


La resolució també dona suport a "el compromís de la Comissió Europea de proposar una iniciativa legislativa amb l'objectiu d'ampliar la llista de delictes de la UE als delictes motivats per prejudicis i al discurs de l'odi, fins i tot quan es dirigeixen a persones LGTBIQ".

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Estudien el primer cas clínic d'un menor hospitalitzat per abusar dels videojocs" "València sancionarà l'ús fora de l'horari de les instal·lacions esportives"