INVITACIÓ:

Unix-te al nou grup oficial de Facebook de ValenciaDiari, info al minut del Coronavirus. Clica ací, T'ESPEREM!

Els experts milloren les previsions sobre el pic del coronavirus en Espanya

Un grup de matemàtics de la Universitat Politècnica de València ha actualitzat el seu informe
Un grup de matemàtics de la Universitat Politècnica de València ha actualitzat el seu informe | València Diari

 

Este dimecres ens féiem eco d'un informe que, segons 'Vilaweb', estaria en mans del govern espanyol des de fa una setmana i que alerta que la crisi del coronavirus pot comportar fins a 200.000 morts amb les mesures actuals. La mateixa publicació, signada per una desena de científics, apunta també que la xifra es podria reduir a les 20.000 víctimes si es ferem més restriccions.

 

A pesar de què l'últim balanç d'infectats i víctimes, moderat per primera volta fa pensar als experts que podríem acostar-nos ja al pic de contagis i estar entrant en una fase d'estabilització de la pandèmia, continuen eixint informes que estipulen la data en què arribaríem al punt àlgid del virus i amb quina xifra d'infectats. Esta volta les conclusions dels experts són més esperançadores.

 

El pic el 6 d'abril, amb 160.000 contagiats

Les universitats han posat en marxa els seus models predictius per a estudiar fins quan es podria allargar la situació que vivim. Ara, segons avança 'Economía Digital', una actualització d'un estudi de la Universitat Politènica de València (UPV) conclou que el pic de contagis es produirà el 6 d'abril, arribant a un total aproximat de 160.000 contagis, xifra que reduiria les previsions que l'informe estipulava el dia anterior, amb el 8 d'abril com a data del pic, amb més de 220.000 infectats. A demés, l'estudi, amb el professor Joan Carles Micó al capdavant, preveu que esta setmana, abans de diumenge, arribarem ja als 80.000 infectats.

 

Els investigadors expliquen al mitjà citat que es basen en el model de Kermack--Mckendrick, també conegut com a SIR, que té en compte l'evolució de contagiats en potència, infectats i recuperats. Però els experts advertixen que les decisions polítiques poden moure els paràmetres i, per tant, prendre bones determinacions podria tornar a acurtar la data d'este suposat pic. 

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

Més notícies de la categoria Actualitat