Experts valencians alerten del risc d'intoxicació en menors pels gels hidroalcohòlics

Es recomana que el seu ús estiga supervisat fins als 8 o 10 anys
Els experts avisen del perill dels gels hidroalcohòlics en xiquets | Europa Press

El Departament de Salut de Manises, en l'Horta de València, advertix que l'ús de gels hidroalcohòlics —molt habitual en estos moments per a previndre contagis de Covid-19— ha d'estar supervisat en el cas de menors pel perill de què ingerisquen el producte, amb un alt percentatge d'alcohol, i puguen intoxicar-se.

Des de què va començar l'estat d'alarma a causa de la pandèmia del coronavirus, l'ús de productes desinfectants com a gels hidroalcohòlics per al llavat de mans s'ha estés com a mesura de prevenció contra el virus i es poden trobar en tots els establiments públics.

Els gels d'hidroalchol, expliquen els sanitaris, estan compostos principalment per alcohol etílic i aigua, encara que també s'inclouen altres compostos com la glicerina o aromes de flors o plantes cítriques que poden atraure als xiquets. Per tant, el seu ús ha d'estar supervisat per un adult fins que siguen capaços de fer-ho a soles i comprendre quan i com utilitzar-lo. Això sol donar-se entre els 8 i 10 anys. Quan els xiquets són més xicotets, es recomana mantindre'ls sempre fora de l'abast per a evitar un mal ús o la ingesta.

Atés que és un producte que té alcohol en altes concentracions, en cas d'ingesta accidental, a demés de tindre cert efecte irritatiu com de cremada lleu, els símptomes principals són els d'una intoxicació per alcohol, que en els xiquets pot ser greu en funció de la quantitat ingerida.

Cal tindre especial atenció, subratllen, amb els xiquets que encara es xuplen el dit perquè poden estar més exposats a intoxicacions. Els principals símptomes són els de la irritació de la boca i dels ulls en casos lleus i en casos més greus, dificultat de respirar o mantindre's despert.

«Davant esta classe de situacions, es recomana llavar amb abundant aigua les zones de contacte cutani més irritades, no provocar el vòmit, mantindre el producte que ha generat la intoxicació i, en els casos de major gravetat, acudir a urgències», indica, en un comunicat, el doctor Juan Carlos Jurado.

Exposició al sol

A demés, és important saber quan i com usar estos productes, ja que en determinades situacions poden ser desaconsellables pel contacte amb una altra substància o element. Este és el cas del contacte amb el sol, especialment en esta època d'estiu en la que és major. No és recomanable el seu ús si es donarà una exposició al sol en platges o piscines ja que els components que contenen poden generar cremades en la pell dels qui l'utilitzen.

«El llavat freqüent i correcte de mans amb aigua i sabó és la mesura més eficaç per a previndre el contagi de centenars de malalties, pel que en estos casos és recomanable que s'evite l'ús de productes amb alcohol i se substituïsca pel correcte llavat de mans», conclou Jurat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Noves ofertes de treball en la província de València" "Ajudes per als autònoms i les microempreses d'Almàssera"