Les famílies de 38 col·legis més de la Comunitat diuen 'sí' a la jornada contínua

En tot el territori valencià podien votar 26.793 pares i mares de 68 centres educatius.
Imatge de la votació en un centre | GVA-Educació

 

Les famílies d'un total de 38 col·legis de la Comunitat Valenciana -dels 68 que estaven cridats a votar- s'han pronunciat a favor de modificar l'horari escolar i implantar la jornada contínua, segons les dades provisionals facilitades per la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport.

D'acord amb aquesta informació, dels 68 centres educatius que l'1 d'abril van realitzar les consultes -cinc de la província d'Alacant, 9 de Castelló i 54 de València- les famílies de 38 col·legis d'Infantil i Primària han dit majoritàriament 'sí' al canvi, mentre que 30 l'han rebutjat.

Podien votar 26.793 pares i mares en tot el territori valencià, 2.136 de la demarcació d'Alacant, 4.879 de Castelló i 19.778 de València. Del total del cens, han participat en el procés el 73,79%. Per províncies, la participació registrada ha sigut a Alacant del 74,77%; a Castelló, el 73,77%, i a València, el 73,69%.

Perquè el resultat siga favorable a la modificació de la jornada, es necessitava l'obtenció de 55% de vots favorables de la totalitat del cens. Segons aquest criteri, el resultat ha sigut a favor en 38 col·legis i en contra, en 30.

Dels cinc centres educatius convocats de les comarques d'Alacant, en tres d'ells s'ha votat a favor de la modificació de la jornada escolar i en dos en contra. Pel que fa a Castelló, hi havia nou centres convocats, dels quals en quatre s'ha produït un sí a la modificació de l'horari de jornada escolar i en cinc un no.

A València, la consulta estava convocada en 59 centres. D'aquests, 31 han votat a favor de la modificació de l'horari de jornada escolar i 23 de mantindre's.

Autorització definitiva

Una vegada coneguts els resultats definitius i atesos els possibles recursos d'alçada, el director general de Política Educativa dictarà, abans del període de matriculació per al pròxim curs, l'autorització definitiva o no del canvi de jornada escolar.

Les modificacions es podran aplicar a partir d'octubre, que coincideix amb el canvi a l'horari habitual de tot el curs. L'autorització definitiva s'estendrà per períodes de tres cursos acadèmics renovables, sempre que els resultats s'ajusten a les millores previstes en el pla.

L'avaluació es realitzarà en funció de la incidència del nou horari sobre el procés d'ensenyament-aprenentatge i els resultats obtinguts per l'alumnat.

Des del departament que dirigeix Vicent Marzà recorden que, actualment, en el curs 2018-2019, hi ha 615 centres que apliquen la jornada contínua. D'aquests, 361 a la província d'Alacant, 54 a la de Castelló i 200 a València.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"ATENCIÓ: L'atur baixa en 5.002 persones en març a la Comunitat" "ALERTA SANITÀRIA per un aliment venut a la Comunitat Valenciana"