Les festes de Moros i Cristians d'Oliva es posposen a l'any que ve

Les autoritats sanitàries competents afirmen que difícilment este estiu es puguen fer actes multitudinaris
Filades dels Moros i Cristians d'Oliva | Ajuntament d'Oliva

La Federació de Moros i Cristians d’Oliva (FMiC), en la comarca de la Safor (València), ha anunciat la suspensió de tots els actes previstos per a l'any 2020 davant de la incertesa que comporta la pandèmia de la COVID-19.

Des de la FMiC han assegurat que la crisi sanitària anirà estabilitzant-se progressivament però les autoritats sanitàries competents afirmen que difícilment este estiu es puguen fer actes multitudinaris, com són les festes de Moros i Cristians 2020.

Per este motiu, la Federació es veu obligada a avançar possibles escenaris i adaptar decisions responsables que han estat consensuades amb els presidents de les 11 filades i els càrrecs festers d’enguany i que compten amb el suport de l’Ajuntament d’Oliva.

Es mantenen els càrrecs festers

A demés, la programació festiva i cultural es traslladarà al pròxim 2021 però mantenint tots els càrrecs festers d'enguany. És a dir, les filades dels Masers i dels Taifes repetiran càrrecs i l’Abanderat de la FMiC el mantindrà en la Filà dels Taifes, com establix el torn del 2020.

La Regidora de Festes, Yolanda Navarro, ha assegurat que la decisió ha sigut molt complicada i que tan la Federació de MiC d’Oliva com l'Ajuntament han intentat mantindre la possibilitat fins a l'últim instant, però davant les forçades circumstàncies i tenint en compte l'esforç econòmic i personal de les filades, i en especial de les capitanies, el més sensat i prudent és suspendre la festivitat fins a que la situació millore. 

Des de la Federació de Moros i Cristians han agraït la col·laboració, consell i suport de tots els que han participat en la presa d'esta difícil decisió, especialment als càrrecs de 2020 i els presidents pel suport a la Junta Directiva.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Talls d'aigua en Xàtiva este dimecres" "L'escola de Pasqua virtual amb activitats per a tota la família"