La Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre

Enguany té lloc la 55e edició
Cartell de la 55a edició de la Fira del Llibre | Europa Press

La 55a edició de la Fira del Llibre de València se celebrarà del 22 d'octubre a l'1 de novembre de 2020 en els Jardins de Vivers, «esperant que la situació d'excepcionalitat torne a la normalitat en la tardor». La cita estava programada del 30 d'abril al 10 de maig, però va ser ajornada per la crisi sanitària mundial causada pel Covid-19.

El Patronat de la Fundació Fira del Llibre de València ha triat les noves dates amb l'objectiu de no solapar-se amb la campanya del llibre de text, ni amb altres actes culturals de la ciutat, i treballa, de nou, «amb il·lusió en la preparació de la cita més important, al voltant de llibre, de la nostra comunitat», han indicat en un comunicat.

La passada edició de la Fira va tindre un volum de vendes estimades en 1.100.000 euros i més de mig milió de visitants, a demés de 122 presentacions de llibres, 700 sessions de signatures d'exemplars, 23 taules redones i debats, 14 tallers de lectura, 11 concerts, 6 lliuraments de premis, 6 recitals, 5 espectacles teatrals i de dansa, 5 exposicions, diferents homenatges, 4 trobades professionals, 3 trobades de clubs de lectura i 91 activitats infantils dirigides, en la seua majoria, als 4.300 escolars que van passar pel recinte de Vivers.

El sector del llibre, precaritzat pel coronavirus

La situació «excepcional que estem vivint a causa de l'emergència sanitària ha deixat al sector del llibre, ja de per si mateix precaritzat, en una situació de gran feblesa». L'ajornament de fires nacionals com València, Madrid o Sevilla, i del Sant Jordi-Dia del Llibre-, suposa «la reducció del 20-30% dels ingressos anuals de moltes llibreries».

A esta situació s'unix la prohibició del Reial decret 463/2020, pel que «es declara l'estat d'alarma, que establix el tancament de totes les llibreries al públic, en considerar que els llibres no són productes de primera necessitat». El sector del llibre en Espanya estima pèrdues de, al voltant de 1.000 milions d'euros, l'equivalent a un terç de la seua facturació.

«Són moments difícils per a les llibreries i tots els professionals que componen el sector. Ara més que mai, es necessita la unió tots els agents que formen part de la creació i producció del llibre que, en estos moments treballa amb l'administració en solucions que beneficien al sector per complet», ha indicat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Última hora: Ajornades les oposicions de Secundària per al 2021" "Suspensió del pagament del lloguer de locals públics per als autònoms"