Fiscalia de València advertix de situacions «dramàtiques» en residències: sense mitjans i empleats al límit

Els empleats estan completament desbordats
La situació en les residències és alarmant | València Diari

 

La Fiscalia Provincial de València ha advertit de situacions «dramàtiques» que s'estan vivint en moltes residències de la província a conseqüència del coronavirus. Tal com estan traslladant des dels centres d'ancians al ministeri públic, existeix una «patent» mancada de mitjans i els empleats estan «desbordats, al límit» de les seues possibilitats.

 

D'eixa manera ho ha manifestat  la coordinadora de la secció de Civil de València, Ana Lanuza, en relació amb la situació que travessen les residències en València i l'elevat nombre d'ancians contagiats i morts.

 

Des d'esta secció de la Fiscalia, que no observa cap classe de responsabilitat en la manera d'actuar de les residències, s'han posat en contacte amb la majoria de centres de la província, tant públics com privats, per a conéixer de primera mà com estan afrontant la crisi del coronavirus, saber les seues necessitats i oferir-los ajuda.

 

Fan les seues pròpies màscares

En primer lloc, se'ls va remetre un ofici per a preguntar-los per la seua situació i, seguidament, s'ha anat parlant una a una per a conéixer el seu estat. En estes comunicacions, segons ha indicat Lanuza, des de les residències estan traslladant una falta de recursos «extrema» i, com a exemple, ha manifestat que a voltes els empleats s'encarreguen de fer les seues pròpies màscares perquè disposen d'algunes que tenen més de 10 anys.

 

«Ens estem trobant amb situacions realment dramàtiques, en les que els professionals de les residències estan desbordats i no saben ja com actuar. No disposen de mitjans ni tampoc de test ràpids per a detectar possible coronavirus en treballadors i aïllar-los dels ancians», ha comentat.

 

També ha ressaltat l'actuació «heroica» d'estos professionals, que ara mateix tenen encarregada esta «gran responsabilitat» de cuidar als majors, un col·lectiu vulnerable enmig d'esta crisi sanitària. Estos treballadors, ha insistit, «estan fent molt amb molt poc i, damunt, se'ls està qüestionant la seua actuació en molts llocs», ha lamentat, per a afegir que «pot haver algun supòsit mal fet, però no és ni molt menys la tònica general. Més bé al contrari», ha puntualitzat.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!