La Generalitat invertirà 14 milions de € en el Centre de Control de Plagues

També es vol investigar si es podria emprar les tècniques d'esterilització contra el cotonet
La Generalitat invertirà 14 milions de en el Centre de Control de Plagues |

El Centre de Control Biològic de Plagues rebrà 14,2 milions de € de la Generalitat per a implementar diferents millores en la planta que té a Caudete de las Fuentes i crear nous centres de producció i investigació.


L'anunci s'ha produït en una visita del president de la Comunitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera d'Agricultura, Mireia Mollà, a la planta que té a la localitat de la comarca d'Utiel-Requena.


Amb aquesta injecció de capital es vol situar al Centre com a un "referent mundial de la lluita biològica contra les plagues" i els diners aniran destinats a construir una nova planta, renovar la maquinària i implantar sistemes de robotització i automatització, així com disposar d'equips de producció d'energia renovable i millora de l'eficiència energètica.


Les inversions començaran a materialitzar-se aquest mateix any amb la construcció d'un nou edifici a Caudete, un nou evolucionari a Elx i altres instal·lacions per a l'Institut Valencià d'Investigacions Agràries a Moncada.


La planta de Caudete es va inaugurar el 2007 i allà s'ha desenvolupat una tècnica pionera en la lluita envers la plaga de la mosca del Mediterrani que afecta els cítrics, la qual consisteix a esterilitzar els mascles d'aquesta espècie i amollar-los, per tal d'evitar que es produïsca la fecundació.


Així s'ha aconseguit la reducció de la població d'aquesta espècie en un 50% i la fumigació química per via aèria en un 95%. L'objectiu de la inversió és augmentar aquesta producció de larves esterilitzades de 500 a 800 milions d'exemplars i, per tant, poder estendre aquesta tècnica de les 140.000 hectàrees actuals fins a les 200.000.


La intenció de la Generalitat és que aquesta planta també investigue si el mateix mètode es pot emprar contra altres plagues com la del cotonet o la mosca de l'olivera.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Sanitat es reunirà amb les comunitats per debatre sobre els preus dels tests" "A subhasta 71 garatges i trasters a Peníscola per un euro"