Generalitat i Renfe signen el conveni per a integrar el tren de Rodalia a la Targeta Móbilis

El conveni estableix que en una mateixa targeta Móbilis es puguen recarregar títols de viatge de diversos operadors.
Tren de Rodalia a València | Cedida

 

La consellera d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori i presidenta del Consell d'Administració de l'Autoritat de Transport Metropolità de València, ATMV, María José Salvador, signava aquest dijous amb el president de Renfe, Isaías Táboas, el conveni de col·laboració per a la integració dels títols de Rodalia de Renfe Viatgers en la Targeta Móbilis.

 

El conveni estableix que en una mateixa targeta Móbilis es puguen recarregar títols de viatge de diversos operadors. Així, els usuaris podran tindre en una mateixa targeta un bo 10 de Renfe, FGV, EMT o títols coordinats, segons informava la Generalitat en un comunicat.

 

Una vegada signat el conveni, els equips dels dos departaments es posaran a treballar amb l'objectiu de realitzar els "ajustos tècnics i els desenvolupaments de compatibilitat de sistemes per a què en els pròxims mesos puga entrar en funcionament".

 

Segons el Govern valencià, aquest conveni és "un pas més que s'emmarca dins de l'objectiu de la Generalitat de facilitar i simplificar a l'usuari el número de suports necessaris per a desplaçar-se en l'àrea metropolitana".

 

L'ATMV té implantades en l'àrea metropolitana targetes intel·ligents, sense contacte, interoperables, com a mitjà de pagament en el sistema de transport públic, les conegudes com a targetes Móbilis, que permeten l'emmagatzematge simultani de diversos títols de transport, urbà i interurbà, en un únic suport, amb possibilitat d'incloure a més altres serveis addicionals.

 

El conveni que se signava aquest dijous estableix en una primera fase que ATMV i Renfe realitzen les accions necessàries per a l'ús de la Targeta Móbilis, o una altra targeta de transport única, emesa per l'ATMV, com a suport dels títols de Renfe Viatgers en el nucli de Rodalia de València.

 

A més, en el text també es contempla la possibilitat de desenvolupar una addenda al conveni marc per a establir la integració tarifària amb els serveis de Renfe Rodalia, una vegada l'ATMV tinga en marxa una futura targeta d'integració tarifària per a tots els mitjans de transport.

 

Paral·lelament a aquest conveni amb Renfe, l'ATMV ja treballa amb l'objectiu final d'aconseguir la integració no solament de suports sinó també tarifària en totes les formes de transport de l'àrea metropolitana.

 

Amb aquesta finalitat s'estan fent els treballs i estudis preliminars necessaris per a fixar les condicions tècniques, i els treballs de consultoria necessaris per a establir un pla de treball que haurà de ser aprovat pel Consell d'Administració.

 

Aquest procés ha de culminar amb la creació d'un bitllet únic amb transbords bonificats per als diferents serveis de transport públic en l'àrea metropolitana de València que facilitarà i potenciarà l'ús del transport públic.

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram