La Generalitat rep 47.200 sol·licituds per a les ajudes del 'Pla Resisteix' en el seu primer dia

Les ajudes estan pensades per a atorgar 600 fixos més 600 euros per treballador o 300 euros si estan a mitja jornada
47.200 sol·licituds en el primer dia | Pixabay

La web de Labora ha rebut 47.200 sol·licituds per a les ajudes a autònoms i empreses més afectats per la pandèmia dins del 'Pla Resisteix' en el primer dia del període habilitat per a inscriure's, amb dades fins a les 18.55 hores, segons han informat fonts de la Generalitat.

A les 13.30 hores, el nombre de sol·licituds rebudes ascendia a 44.000, segons ha ressaltat el secretari autonòmic d'Ocupació i director general de Labora, Enric Nomdedéu. Cap a les 18.55 hores, la xifra s'ha elevat fins a les 47.200. L'afluència de sol·licituds ha provocat que la web de la Generalitat caiguera pel matí de dijous, a primera hora, coincidint amb l'obertura del període per a sol·licitar les ajudes, dotades amb 80 milions d'euros.

Cap a les 10.00 hores ha començat a restablir-se el servici. La primera web en recuperar-se ha sigut la de Labora, en la que es tramiten estes ajudes, perquè poguera absorbir tota la demanda de sol·licituds. Només en els primers 35 minuts s'han registrat més de 30.000 sol·licituds. Cal recordar que en tràmit d'este dijous només es dona cita i hora per a pujar la resta de la documentació.

La resta de webs de la Generalitat s'ha anat recuperant progressivament fins a les 11.00 hores. En tot cas, l'Administració ha volgut recordar que les ajudes no van per ordre de registre, si no estan pensades per a atorgar 600 fixos més 600 euros per treballador o 300 euros si estan a mitja jornada.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Simón descarta Setmana Santa i posa data al final de les restriccions" "Oliva inicia les obres de renovació urbana del seu nucli antic"