La Generalitat Valenciana no es planteja «tancaments totals» però sí de «locals o zones determinades»

Ximo Puig ha assegurat que els jóvens «són la solució», no el problema
Ximo Puig assegura que els jóvens «són la solució» | GVA

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha afirmat que el territori valencià «no es planteja tancaments totals» a causa de la pandèmia del coronavirus, però sí ha admés la possibilitat de «tancaments de locals o en zones determinades».

D'esta manera s'ha expressat el president este diumenge en Morella, a on ha assistit a un acte en homenatge a les víctimes del Covid-19 (més de 20 en esta localitat, a on hi va haver un brot en una residència d'ancians), i en el que ha anunciat que es farà un homenatge a nivell autonòmic «cap al 9 d'Octubre».

Respecte als possibles tancaments d'espais, Puig ha destacat que «no és una qüestió de blancs o negres» i ha apuntat que «en estos moments, els contagis es produïxen en espais de màxima confiança a on es baixen els braços» i ha apuntat a les reunions de familiars, celebracions o espais d'oci.

«Es tracta de fomentar la màxima responsabilitat de cada un, també la dels empresaris dels llocs d'oci. La majoria ho està fent, cal complir les normes», ha indicat el president, que ha destacat l'operatiu de seguretat implantat este cap de setmana.

Puig també s'ha referit als jóvens, dels qui ha dit que «són la solució». «No coincidisc amb les persones que els estan mirant com si foren el problema», ha dit, i ha apostat per «una aliança efectiva amb els jóvens en diferents àmbits per a que ells siguen els que ajuden a véncer la pandèmia».

Espera conseguir l'acord institucional

En esta línia, el líder de l'executiu valencià ha considerat que la Comunitat Valenciana «necessita unió davant la pandèmia, la reconstrucció i la reactivació econòmica», pel que espera conseguir «un acord institucional entre ajuntaments i diputacions» per a «treballar tots junts en la reactivació».

«Hi ha més coses que ens unixen que ens separen, hi ha una esperança en el futur de la Comunitat Valenciana i, davant d'això, ningú pot posar-se de perfil i estar al marge. Crec que hi ha espai per a l'acord i treballarem fins a l'últim moment», ha indicat.

Puig també ha recordat que «mentres no se supere la pandèmia, estarem en esta situació»: «El primer és donar cobertura sanitària i intentar acabar com més prompte millor amb la pandèmia». Igualment, ha indicat que «cal conviure amb estos brots» i que «la reactivació és fonamental» per a una economia que està «baix mínims». Per això, ha avisat que «la tardor pot ser molt complicada».

«No pot haver-hi una contradicció entre sanitat i economia, és tot una mateixa cosa: hem de véncer la pandèmia per al renaixement econòmic. Ara hem de conviure amb esta situació difícil, pot haver-hi passos arrere i passos avant, però han de ser operacions quirúrgiques sense demonitzar a cap sector econòmic, que han de complir totes les mesures que s'han implantat», ha dit.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Vídeo: La Policia de la Generalitat sanciona a nou locals per incomplir les mesures" "Bèlgica exigix quarantena a les persones que viatgen des de València i Castelló"