Gran part de la població valenciana pateix oboestrés.

EL 40% de les persones augmenten la seua ingesta calòrica en situacions d'estrés.

Hem parlat en la nutricionista valenciana Carolina Garrido perquè ens explique un poc sobre el oboestrés que des que començà la pandèmia sembla que s'ha incrementat entre els valencians.


Què és el oboestrés?L'estrès subjectiu. La resposta que es genera enfront d'una situació en concret fluctua d'una persona a una altra i mentre que el 20% de la població no variarà el seu patró alimentari enfront de situacions estressants, el 40% l'incrementa.

En la societat actual estem sotmesos a contínues fonts d'incertesaestrés, personals, econòmiques i laborals augmenta l'estrés dels individus i modifica el seu comportament alimentari fent més freqüent l'elecció dels aliments de pitjor qualitat nutricional i un augment en la grandària de les racions.

Enfront d'esta situació, tan sols 19% de persones que es trobaven baix esta situació van acudir a un especialista mentre que el 92% va preferir recórrer a les "dietes miracle" encara que reconeixen no creure en els seus beneficis per a la salut, ni en els seus ràpids resultats.

Adquirir pautes saludables de manera progressiva i mantinguts en el temps sempre és la millor opció per a la salut i per a baixar de pes, si bé el procés requereix més temps, es manté en el temps i no repercuteix negativament en la nostra salut.Per què mengem més quan estem estressats?L'apetit voraç que sentim en les situacions d'aclaparament no s'origina en l'estómac, sinó en la ment. Introduir rutines i aprendre a controlar l'ansietat és el primer pas per a dissociar la relació entre estrés i alimentació.

Estàs treballant en un projecte realment important. Li dónes voltes al capdavant dia i nit i inverteixes moltes hores per a tindreu tot acabat satisfactòriament a temps. Estàs més atabalat que de costum i, amb freqüència, viatges a la cuina per a atracar la nevera. Sembla que el menjar alleuja momentàniament l'estrés i l'ansietat. I tot este temps que estem vivint de pandèmia ho agreuja més Però, de veritat ho te lleva el estrés menjar malament? "Hi ha que adquirir pautes saludables de forma progressiva menjant d'una forma adequada i saludable i de vegades este procés requereix més temps, però és el millor per a la nostra salut. A més de fer alguna cosa d'esport, caminar..." ha explicat la nutricionista Carolina Garrido.

Ja saps està en les teues mans aconseguir una vida més saludable. Segons Garrido no és tan complicat, és qüestió de mentalitzar-se i ser responsable en un mateix.

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"Paloma, l'espanyola que deu 2,6 milions al Fisc per l'herència del seu pare" "La Fundació Fisabio i les fiscalies contra delictes d'odi premiats per Les Corts"