Una història d’amistat entre dos xiquetes durant el confinament guanya el Premi de Teatre Infantil Escalante

El premi, dependent de la Diputació de València, està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text guanyador per l'editorial Bromera
Una història d’amistat entre dos xiquetes durant el confinament guanya el Premi de Teatre Infantil Escalante | Pixabay

La dramaturga castellonenca Àfrica Hurtado s'ha alçat amb el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020 per la seua obra 'Abril a casa', una història d'amistat epistolar entre dos xiquetes ambientada i forjada durant el confinament.

Com assenyala la diputada provincial de Teatres, Glòria Tello, «el guardó, que busca fomentar la creació i divulgació de la literatura dramàtica en valencià per al públic infantil, es consolida en la seua quinta edició com un dels premis més destacats en la seua especialitat i reafirma l'èxit de la seua convocatòria, a la que enguany han concorregut 12 obres, el número més gran de candidatures presentades des de la seua creació».

El Premi de Teatre Infantil Escalante, dependent de la Diputació de València, està dotat amb 5.000 euros i la publicació del text guanyador per l'editorial Bromera. El jurat d'esta edició va acordar per majoria de vots concedir el guardó a 'Abril a casa', «un text acurat, senzill i emotiu sobre la realitat de la pandèmia per a xiquetes, i les seues conseqüències. L'amistat, els conflictes familiars o la rutina creativa d'una xiqueta són els temes tractats amb una delicadesa molt expressiva i plena d'emotivitat».

Per a Àfrica Hurtado (Castelló, 1983), rebre este guardó ha sigut tota una sorpresa: «El de l'Escalante és un premi molt important i necessari, perquè no hi ha molts reconeixements que donen suport a la dramatúrgia infantil. A demés, no era la primera volta que em presentava, i quan em van cridar per a comunicar-m'ho em va donar molta alegria perquè no m'ho esperava».

📸 L'actualitat valenciana en imàtgens! Seguix-nos en Instagram

🌞 Vols saber l'oratge que farà? Seguix-nos en Instagram!

"15 municipis valencians sense classe el dimarts per l'onada de fred i neu" "L'hostaleria anuncia una querella contra Ana Barceló per les noves restriccions"